Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
12.15

Osveženo pred

2 uri, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji Rigoberto Uran

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 12.15

2 uri, 7 minut

Po sezoni 37-letni Kolumbijec končuje kariero

Rigoberto Uran je svojo zadnjo Vuelto predčasno končal s poškodbo kolka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Rigoberto Uran | Rigoberto Uran je svojo zadnjo Dirko po Španiji končal predčasno, s poškodovanim kolkom. | Foto Guliverimage

Rigoberto Uran je svojo zadnjo Dirko po Španiji končal predčasno, s poškodovanim kolkom.

Foto: Guliverimage

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Rigoberto Uran, ki je pred časom napovedal, da se bo po sezoni upokojil, si je med četrtkovo etapo Dirke po Španiji zlomil kost v kolku in predčasno zaključil svojo zadnjo Vuleto. Marsikdo je prepričan, da tudi zadnjo dirko kariere.

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal Ekipi Primoža Rogliča se je načrt povsem sfižil

Kolumbijcu zadnja predvidena Dirke po Španiji ne bo ostala v najlepšem spominu. V četrtkovi kaotični etapi, po kateri je moral Primož Roglič predati rdečo majico vodilnega Benu O`Connerju, je padel in se predčasno poslovil od španske pentlje.

Njegova ekipa EF Education-EasyPost je pozneje sporočila, da je rentgenski pregled pokazal zlom kosti v levem kolku. "Operacija ne bo potrebna, tako da se bo vrnil domov, da si opomore. Ni se končalo tako, kot smo si želeli, da bi Rigo končal svoj zadnji ples.💔Pridružite se nam in zaželimo mu vse dobro," so zapisali na omrežju X.

Uran je končal v bolečinah in s predčasnim slovesom:

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal V živo: Kako se bodo dan po kaotični etapi odzvali Rogličevi? Španec v begu.

Najprej brez OI, zdaj še padec, ki se ga je tako bal

Pozimi je 37-letnik napovedal, da bo to njegovega zadnja sezona v profesionalnem kolesarstvu. A se ni odvila po njegovih željah. Najprej je ostal brez tako želenega olimpijskega nastopa, zdaj pa mu je načrte prekrižala poškodba.

37-letniku ne bo treba na operacijo. | Foto: Guliverimage 37-letniku ne bo treba na operacijo. Foto: Guliverimage

In prav poškodb se je v zaključku kariere, s katerim se težko sprijazni, zelo bal. "Bojim se upokojitve in nesreč. V življenju se vse konča, a zelo se bojim svoje upokojitve, treba je imeti psihološko pomoč. Profesionalni športniki živijo v balončku, vse je prilagojeno tebi in na tako življenje se navadiš. Bojim se tudi padcev, saj je težko gledati družino, ki trpi. Resnica je, da sem že prestar za ta šport," je v začetku leta dejal za kolumbijsko televizijo RCN.

Čeprav sezone še ni konec, se lahko zgodi, da je bila to zadnja profesionalna dirka njegove bogate kariere. V tej se je podpisal pod številne uspehe, med drugim je bil olimpijski podprvak, pohvali se lahko z etapnimi zmagami na vseh tritedenskih dirkah in z zmagovalnim odrom v skupnem seštevku Gira in Toura.

Ben O'Connor, Vuelta 2024
Sportal Avstralec O'Connor do velike zmage, Primož Roglič predal rdečo majico vodilnega

 

Ne spreglejte