Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2022,
11.51

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

6

Natisni članek

Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 21. 6. 2022, 11.51

1 leto, 10 mesecev

Pri Jumbo-Vismi predstavili svojo udarno osmerico za francoski Tour

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

6

Primož Roglič & Jonas Vingegaard | Pri Jumbo-Vismi bodo na Dirki po Franciji stavili na Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, pomembno vlogo pa bo imel tudi Wout Van Aert. | Foto Guliverimage

Pri Jumbo-Vismi bodo na Dirki po Franciji stavili na Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, pomembno vlogo pa bo imel tudi Wout Van Aert.

Foto: Guliverimage

Pri nizozemski kolesarski ekipi Jumbo-Visma so deset dni pred začetkom Dirke po Franciji predstavili osmerico, ki bo na najpomembnejši kolesarski dirki leta predstavljala njihove barve.  

Nizozemska ekipa Jumbo-Visma na Dirko po Franciji, ki se bo 1. julija začela v Kobenhavnu na Danskem, pošilja Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, ki bosta njihova glavna aduta za rumeno majico, in Wouta Van Aerta, ki je že napovedal naskok na zeleno majico najboljšega po točkovanju.

Rogliču in Vingegaardu bosta pri uresničevanju njunih ambicij v gorskih etapah pomagala Sepp Kuss in Steven Kruijswijk, Van Aertu pa bodo pri lovu na točke na letečih ciljih in etapnih zmagah v oporo Christophe Laporte, Tiesj Benoot in Nathan Van Hooydonck, ki je specialist za kronometer.

Omenjena trojica velja za specialiste za klasike, Rogliča in Vingegaarda bodo morali ščititi predvsem v prvem tednu Toura, ko bo karavana kolesarila na Danskem in severu Francije, kjer bodo nevarnost predstavljali bočni veter in tlakovani odseki. 

Razkritje imen pomeni, da so s seznama odpadli Mike Teunissen, Robert Gesink in Rohan Dennis, ki naj bi imel zagotovljeno mesto v ekipi za dirko leta, a je zaradi okužbe s covidom-19 ostal brez pomembnega preizkusa forme na Dirki po Švici, zdaj pa tudi brez mesta med elitno osmerico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rohan Dennis (@rohandennis)

"Imamo več ambicij, zato smo izbrali kolesarje, ki se znajdejo na različnih terenih," je v izjavi za javnost sporočil športni direktor ekipe Jumbo-Visma Merijn Zeeman.

"Naše kapetane moramo varno pripeljati skozi prvi naporen teden, hkrati pa v gorskih etapah otežiti delo ostalim favoritom za skupni seštevek. Tudi Wout si zasluži zadostno podporo pri svojem lovu na etapne zmage in zeleno majico. Ekipa je pripravljena in po našem mnenju sposobna uresničevati svoje ambicije na najboljši možni način," zagotavlja Zeeman.

Pogačarja se ne bodo lotili ena na ena, ampak dva na ena

V ekipi sicer poudarjajo, da je glavni favorit za skupno zmago Tadej Pogačar, ki se ga bodo letos lotili drugače kot prejšnja leta. "Čeprav smo bili dobri na Dofineji, pa mislim, da Slovenca naše predstave ne skrbijo. Proti njemu ne moremo ena na ena, naša moč bo ekipa, v boj se ne bomo spustili ena na ena, ampak ena na dva," je v pogovoru za velonews.com napovedal Mathieu Heijboer, ki bo v ekipi zadolžen za taktične odločitve.

Jumbo Visma dres
Sportal Roglič in Vingegaard bosta na Touru oblečena v "mojstrovino"

Osmerica bo nosila "umetnino"

Kolesarji Jumbo-Visme bodo na letošnjem Touru oblečeni v posebne drese, ki spominjajo na slikarsko umetnino. Kot so sporočili iz podjetja AGU, ki je sponzor oblačil pri tej nizozemski ekipi, so v dres, ki so ga poimenovali umetnina, s pomočjo umetne inteligence vključili 50 slikarskih del nizozemskih slikarjev Rembrandta, Vermeerja in Van Gogha.

Za spremembo videza so se odločili zato, ker je njihov tradicionalni dres (v rumeni barvi, z dodatkom črne) preveč podoben rumeni majici vodilnega na dirki.  

Ekipa Jumbo Visme za Dirko po Franciji (1. do 24. julij 2022):

Primož Roglič

Jonas Vingegaard

Christophe Laporte

Sepp Kuss

Wout van Aert

Steven Kruijswijk

Tiesj Benoot

Nathan Van Hooydonck

 

Ne spreglejte