Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 5. 2021,
10.10

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

3

Natisni članek

Po Sloveniji Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sreda, 19. 5. 2021, 10.10

2 leti, 11 mesecev

Pogačar sporočil veselo novico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

3

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar bo nastopil na dirki Po Sloveniji. | Foto A.S.O./Aurélien Vialatte

Tadej Pogačar bo nastopil na dirki Po Sloveniji.

Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte

Slovenski ljubitelji kolesarstva bodo od 9. do 13. junija prišli na svoj račun. Kar se je namigovalo, je zdaj postalo tudi uradno. Tadej Pogačar je namreč potrdil nastop na dirki Po Sloveniji. Tako bo največja slovenska kolesarska pentlja prvič v zgodovini pozdravila zmagovalca prestižne dirke Tour de France.

Junak lanske Dirke po Franciji Tadej Pogačar je že po koncu belgijske klasike Liege-Bastogne-Liege, ki jo je osvojil v velikem slogu, napovedal, da bo najverjetneje pred odhodom v Francijo, kjer bo branil lansko zmago, nastopil na dirki Po Sloveniji.

Sportal Etape na dirki Po Sloveniji 2021
Sportal Ekipe na dirki Po Sloveniji

Uradne potrditve vse do danes ni bilo. Vesela novica je zdaj prišla iz njegovega tabora UAE Team Emirates. Slovenski ljubitelji kolesarstva bodo lahko tako na največji slovenski dirki med 9. in 13. junijem spremljali njegov pohod do morebitne prve skupne zmage. Do zdaj je na njej nastopil trikrat, več od bele majice pa mu ni uspelo osvojiti.

A ni to edina dirka na slovenskih cestah pred slovitim Tourom, na kateri bo dirkal. Nastopil bo tudi 18. junija na svojem kriteriju v Komendi, prav tako na državnem prvenstvu 20. junija v Kopru, Tour de France pa se bo začel 26. junija.

Dirka, na kateri bi rad zmagal

"Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro. Pripravljen sem na nove izzive. Nazadnje, ko sem dirkal na dirki Po Sloveniji, sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissiju (Diego Ulissi, op. a.). V Slovenijo prihajamo s ciljem, da obranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov. To je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal," je povedal slovenski šampion, ki je trenutno na višinskih pripravah v Sestrieru.

Tako se je letos veselil zmage na najstarejši klasiki Liege-Bastogne-Liege. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tako se je letos veselil zmage na najstarejši klasiki Liege-Bastogne-Liege. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvič v zgodovini se bo tako zgodilo, da bo dirka Po Sloveniji gostila zmagovalca prestižne dirke Tour de France. Prav zaradi njega bo največja slovenska kolesarska pentlja deležna še toliko večje pozornosti.

Marko Kump
Sportal Invazija Špancev v Slovenijo
Dirka Po Sloveniji splošna
Sportal Zakaj so slovenske ceste tako pomembne
Tadej Pogačar
Sportal Zadnji slovenski kolesarski junak je bil superzvezdnik
Tadej Pogačar Po Sloveniji 2022
Sportal Vse se je začelo leta 1993 ...
Ne spreglejte