Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2023,
19.46

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94

Natisni članek

Lombardija Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 22. 12. 2023, 19.46

4 mesece, 2 tedna

Kaj je bilo v napitku, ki mu je pomagal odpraviti krče na Lombardiji? Pogačar razkriva ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,94
Tadej Pogačar | Tadej Pogačar je v videoseriji Sigma Sports Cafe Ride z Mattsom Stephensom razkril marsikatero zanimivost iz svoje kariere. | Foto Instagram

Tadej Pogačar je v videoseriji Sigma Sports Cafe Ride z Mattsom Stephensom razkril marsikatero zanimivost iz svoje kariere.

Foto: Instagram

Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar je v pogovoru z nekdanjim kolesarjem, danes kolesarskim komentatorjem Mattsom Stephensom razkril, kaj se je skrivalo v napitku, ki ga je zaužil v zadnjih kilometrih letošnje Dirke po Lombardiji, ko so ga začeli grabiti krči.

"Bil sem nekoliko paničen. Verjel sem, da bom na spustu pridobil nekaj prednosti, ampak vožnja navkreber s krči bi bila nemogoča," je 25-letni slovenski šampion v videoseriji Sigma Sports Cafe Ride z Mattsom Stephensom obujal spomine na dogajanje v zaključku zadnjega kolesarskega spomenika sezone, ko so ga začeli zdelovati krči. 

Za nameček so v ekipi UAE Emirates takrat imeli še težave z avti, zato se je Pogačar bal, da v ključnih trenutkih dirke ne bo dobil pomoči. "Pri prvem spremljevalnem vozilu je počila guma, zato ga ni bilo blizu, nisem pa vedel, kje je drugi avto. Po radijski zvezi sem prosil za pomoč, vendar sem bil prepričan, da v bližini ni nikogar, ki bi mi lahko pomagal."

K sreči je bil spremljevalni avto vseeno blizu, v njem pa tudi rešitev za Pogačarjeve težave s krči. Eden od spremljevalcev mu je skozi okno ponudil manjšo stekleničko z napitkom, ki je očitno pomagal pri težavah s krči. Kaj se je skrivalo v steklenički? 

Pogačarja nič ne ustavi, niti krči:

"Dali so mi mešanico soli, kisa in kumaric. To zares pomaga," je pojasnil. "Elektroliti in sol res delujejo. Ker sem bil nekoliko bolan, pa še teklo mi je z nosu, sem izgubil več tekočine, zaradi dehidracije pa so se pojavile težave s krči. Običajno teh težav nimam, le med masažo nog," je v zanimivem, z več humornimi vložki obarvanem pogovoru še razkril Pogačar.

Pred dnevi je na druženju z mediji napovedal okviren koledar dirk za sezono 2024, med njimi je ponovno Dirka po Lombardiji, kjer bo skušal konkurenco ugnati še četrto leto zapored. 

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Seznam najbolje plačanih kolesarjev: na vrhu Pogačar in nato dolgo nič
Domen Novak
Sportal S Pogačarjem ima posebno misijo
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal Bo Vingegaard sledil Pogačarju in nastopil na Giru? Tukaj je odgovor …
Športnik leta 2023, Janja Garnbret
Sportal Ponovitev scenarija iz leta 2021: Janja Garnbret in Tadej Pogačar sta športnika leta 2023

 

 

Ne spreglejte