Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
19.03

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Bahrain Merida UAE Emirates Matej Mohorič Matej Mohorič Grega Bole Luka Pibernik kolesarstvo Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 22. 2. 2019, 19.03

5 let, 1 mesec

Dirka po Algarveju, 3. etapa

Pogačar ostaja v vodstvu na dirki po Algarveju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Tadej Pogačar

Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Emirates) je obdržal majico vodilnega na dirki po Algarveju, ki si jo je priboril s četrtkovo etapno zmago. Na današnjem kronometru je bil peti, zdaj ima skupno že 31 sekund naskoka pred tekmeci.

Pogačar je presenetil tekmece z zmago na drugi etapi, danes pa je prvo mesto ne le obdržal, pač pa še povečal prednost. Za skupno vodstvo je bilo dovolj peto mesto v vožnji na čas, 20 kilometrov dolgi preizkušnji v Lagoi. Zaostal je le 17 sekund, na prvih mestih so končali Švicar Stefan Küng (Groupama-FDJ), Danec Soeren Kragh Andersen (Sunweb) in Belgijec Yves Lampaert (Deceuninck-QuickStep).

Slovenski kolesar se je skupno po etapi utrdil na vrhu, zdaj ima 31 sekund prednosti pred Špancem Enricom Masom Nicolaujem (Deceuninck-Quick Step) in 36 pred Andersenom.

Kolesarje v Algarveju v soboto čaka četrta etapa, 198 km od Albufeire do Tavire, dirka pa se bo s peto etapo končala v nedeljo.

Mohorič med deseterico v Andaluziji

Na dirki Ruta del Sol v Andaluziji pa je Matej Mohorič (Bahrain-Merida) na današnji tretji etapi, 16 km dolgem kronometru od Manche Reala do La Guardie de Jaena, zasedel deveto mesto s 26 sekundami zaostanka za zmagovalcem Belgijcem Timom Wellensom (Lotto Soudal).

Skupno je najboljši Slovenec, na dirki nastopata še njegova moštvena sotekmovalca Luka Pibernik in Grega Bole, na sedmem mestu. Vodi današnji zmagovalec Wellens sedem sekund pred Dancem Jakobom Fuglsangom, tretji je Španec Ion Izagirre.

"Zadovoljen sem s časom, juri je težka etapa, na kateri bomo poskušali zadržati pozicijo v skupni razvrstitvi, veseli pa me, da so se mi začele obračati noge," pred sobotno kraljevsko etapo pravi Mohorič.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Pogačarju druga etapa dirke po Algarveju in skupno vodstvo
Jan Polanc
Sportal Polanc dirko po Omanu končal na šestem mestu
Ne spreglejte