Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2022,
7.50

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

8

Natisni članek

nesreča nesreča Jumbo-Visma Bahrain Victorious Primož Roglič Primož Roglič

Sobota, 10. 9. 2022, 7.50

1 leto, 7 mesecev

Po hudih obtožbah Rogliča se je oglasil še Britanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

8

Primož Roglič, Vuelta22 | Primož Roglič je za padec v 16. etapi Dirke po Španiji okrivil kolesarja Freda Wrighta. Kako se je odzval Britanec? | Foto Guliverimage

Primož Roglič je za padec v 16. etapi Dirke po Španiji okrivil kolesarja Freda Wrighta. Kako se je odzval Britanec?

Foto: Guliverimage

Po tem, ko je Primož Roglič včeraj v izjavi ekipe Jumbo-Visma krivdo za njegov padec v ciljnem sprintu 16. etape Dirke po Španiji, zaradi katerega je odstopil z dirke, pripisal Britancu Fredu Wrightu in s tem sprožil val zgražanja, se je pozno sinoči odzval tudi Wrigt. Ekipa Bahrain-Victorius mu stoji ob strani. Prepričani so, da njihov kolesar ni kriv za padec slovenskega šampiona.

Sporočilo za javnost, ki so ga včeraj med etapo Dirke po Španiji objavili v ekipi Jumbo-Visma, močno odmeva.

Primož Roglič, Vuelta 22
Sportal Oglasil se je Roglič, za padec krivi Wrighta: To ni OK!

Trikratni zmagovalec Dirke po Španiji Primož Roglič je v njem za svoj padec ob koncu 16. etape pripisal mlademu Britancu Fredu Wrightu, čeprav so se do zdaj vsi strinjali, da je šlo za nesrečen splet okoliščin oziroma kolesarsko nesrečo, v kateri ni mogoče določiti krivca in je to tudi brezpredmetno početi.

V ekipi Bahrain Victorious so nad Rogličevimi obtožbami šokirani, tako kot večina kolesarske javnosti, ki meni, da je Slovenec, sicer znan po športnem vedenju, tokrat v zmoti.

Fredu Wrightu se obtožbe Primoža Rogliča zdijo neupravičene. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Fredu Wrightu se obtožbe Primoža Rogliča zdijo neupravičene. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Odziv ekipe Bahrain-Victorius: Naš kolesar ni zavil iz svoje linije

"Ekipa Bahrain Victorious podpira Freda. Verjamemo, da je šlo za klasično kolesarsko nesrečo. Padci so na žalost del našega športa in ta ni ne prvi ne zadnji, čeprav si kolesarji prizadevajo, da bi se jim izognili. To podpirajo tudi vsi posnetki: naš kolesar pred nesrečo ni zavil iz svoje linije," so sporočili iz ekipe Bahraina, kjer so očitno zelo nezadovoljni z razvojem dogodkov.

Predlagajo, da če ima ekipa določeno mnenje o nesreči na cesti, o tem po etapi obvesti komisarje dirke, ne pa z izjavo na internetu nekaj dni po nesreči.

"Pričakovano je, da bo takšna izjava sprožila jezo in sovraštvo do kolesarja v karavani, kar se nam zdi zelo žalostno. Iskreno upamo, da se dejanja, ki spodbujajo takšno vedenje na spletu, ne bodo več dogajala. Fred je prijazen, radodaren in neverjetno nadarjen. Ne zasluži si komentarjev ali čustev, ki so bili proti njemu usmerjeni v zadnjih dneh," so odločni pri Bahrainu.

Wright: Izjava se mi ne zdi poštena

Po premisleku in ne takoj po prihodu v cilj, se je ponoči z objavo na družbenih omrežjih oglasil tudi Wright, ki je bil prav tako presenečen nad Rogličevimi obtožbami.

"Zelo težko je bilo vse skupaj prebrati, precej sem razočaran. Če sem iskren, se mi izjava ne zdi poštena. Posnetki kažejo, da je šlo za kolesarsko nesrečo," je med drugim zapisal Wright in dodal, da je po nesreči in odstopu Rogliča z dirke Slovencu poslal sporočilo in se pozanimal o njegovem zdravstvenem stanju.

Dodal je, da je bi v preteklih dneh deležen kar nekaj zlobnih komentarjev, a hkrati tudi podpore svojih navijačev.

23-letni Britanec, ki je včeraj v znak spoštovanja ob smrti britanske kraljice Elizabete II. na roki nosil žalni trak, je eden najbolj opaznih akterjev na Vuelti. Velik del etap je preživel v ospredju, a še ni dosegel etapne zmage.

Kdo je glavni krivec za Rogličev padec v ciljnem sprintu 16. etape Vuelte?

  • Primož Roglič
    28,72 %
    897 glasov
  • Fred Wright
    63,21 %
    1974 glasov
  • Oba
    5,67 %
    177 glasov
  • Nihče
    2,40 %
    75 glasov
Oddanih 3123 glasov

Preberite še:

Benoit Cosnefroy
Sportal Cosnefroy presenetil z napadom in osvojil Quebec, Tratnik najboljši Slovenec

 

Ne spreglejte