SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petacchi brez nastopa na svetovnem prvenstvu

2

termometer

Italijanska kolesarska zveza je sporočila, da je vsem kolesarjem, ki nastopajo z italijansko licenco in so bili kaznovani zaradi dopinga, prepovedala nastop na državnem in svetovnem prvenstvu.

Prve novice, ki so v povezavi s tem pricurljale v javnost, so nakazovale na to, da bo ukrep doletel le tiste kolesarje, ki so bili po 1. avgustu 2008 kaznovani zaradi uporabe prepovedanih sredstev. Vendar je v soboto predsednik italijanske kolesarske zveze Renato Di Rocco za italijanski časopis Gazzetta dello Sport dejal, da ukrep ni vezan na čas, kdaj je bil kolesar kaznovan zaradi uporabe prepovedanih sredstev.

Ukrep ne pomeni le tega, da kolesarji kot so Ivan Basso, Danilo Di Luca, Stefano Garzelli in Michele Scarponi ne bodo mogli nastopiti na italijanskem prvenstvu konec prihodnjega tedna, ampak da bo tudi Alessandro Petacchi ostal brez možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu na Danskem. Član ruske Katjuše Danilo Di Luca je že potrdil, da se bo pritožil na odločitev italijanske kolesarske zveze, saj želi nastopiti na italijanskem prvenstvu, ki bo potekalo na Siciliji (Aci Catena).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin