Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 7. 2019,
9.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

Natisni članek

Tour de France Tour de France Dirka po Franciji padec

Ponedeljek, 15. 7. 2019, 9.47

1 leto, 9 mesecev

Nesrečni Italijan zlomljenih kosti zapušča Tour

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

Deveta etapa kolesarske Dirke po Franciji je bila nesrečna za Alessandra De Marchija, ki je grdo padel in se težje poškodoval. "Razočaran sem, da sem moral na takšen način zaključiti tritedensko dirko," je iz bolnišnice sporočil Italijan.

Kmalu po začetku nedeljske etape se je na tleh znašel kolesar ekipe CCC Alessandro De Marchi, ki je bil dan prej med ubežniki in bil celo v igri za etapno zmago - pri zadnjem vzponu je bil Belgijec Thomas de Gendt premočan.

Posnetek, ko je po padcu na desetem kilometru ležal na tleh, je kazal, da je z Italijanom nekaj zelo narobe.

Jan Tratnik
Sportal Tratnik na Touru odličen tretji, huda nesreča Italijana

Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico v Saint-Etiennu, kjer so opravili preiskave. Iz njegove ekipe so sporočili, da ima več poškodb. Ob padcu si je zlomil ključnico, kakor tudi četrto rebro, ki mu je predrlo pljučno krilo, sledi padca pa so prisotne tudi po obrazu in drugih delih telesa.

Razočaran in upa na čim hitrejšo vrnitev

"Alessandro bo na opazovanju naslednjih 24 do 48 ur. V tem času se bodo zdravniki odločili, ali bo potrebna operacija ključnice," je dejal zdravnik ekipe CCC dr. Max Testa in glede rehabilitacije dodal: "Odvisno bo, ali bo imel operacijo ali ne. Najmanj tri do štiri tedne bo potreboval, da se bo lahko spet usedel na kolo. A to ne še na cestnega, saj bo potreboval čas, da bo spet lahko treniral na cesti. Upamo, da bo na začetku septembra lahko spet dirkal, v tem času pa ga bomo nenehno nadzorovali."

Alessandro De Marchi (levo) je bil v osmi etapi v igri za zmago, a je bil Thomas de Gendt premočan. | Foto: Reuters Alessandro De Marchi (levo) je bil v osmi etapi v igri za zmago, a je bil Thomas de Gendt premočan. Foto: Reuters

Dobrodošlo je, da Italijan zaradi padca ne bo imel trajnih posledic in že pogleduje proti prihodnosti: "Žal mi je, da sem moral zapustiti Tour, ne da bi zmagal v etapi, kar je bil moj cilj. Razočaran sem, da sem moral na takšen način zaključiti tritedensko dirko. To se je zgodilo prvič. K sreči moje poškodbe niso še hujše narave. Imel sem možnost govoriti z družino, v bolnišnici pa sem v dobrih rokah. Veselim se vrnitve in upam, da bom kmalu spet na kolesu."

Junak devete etape je na koncu postal Južnoafričan Daryl Impey (Mitchelton-Scott), ki je v ciljnem šprintu premagal Tiejsa Benoota (Lotto-Soudal). Slovenec Jan Tratnik (Bahrain Merida) je na cilj prikolesaril kot odličen tretji.

Sportal Kanibal, ki tekmecev ni hotel le premagati, pač pa jih uničiti #video
Julian Alaphilippe
Sportal Alaphilippe po izjemni vožnji spet v rumenem, Thomas na tleh #video
Ne spreglejte