Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2022,
19.07

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Jumbo-Visma Rohan Dennis

Četrtek, 13. 1. 2022, 19.07

2 leti, 3 mesece

Nekdanji svetovni prvak je že vedel, zakaj želi k Rogliču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Rohan Dennis | Avstralski kolesar Rohan Dennis bo prihodnji dve sezoni dirkal za nizozemsko kolesarsko ekipo Jumbo-Visma.  | Foto Guliverimage

Avstralski kolesar Rohan Dennis bo prihodnji dve sezoni dirkal za nizozemsko kolesarsko ekipo Jumbo-Visma.

Foto: Guliverimage

Avstralski kolesar Rohan Dennis, specialist za vožnjo na čas, bo prihodnji dve sezoni moštveni kolega Primoža Rogliča v nizozemski ekipi Jumbo-Visma. Razlog? "Ko sem bil z Ineosom, sem opazil, da v marsičem posnemajo Jumbo-Vismo," je razkril na spletni novinarski konferenci pred začetkom nove sezone.

Na spletnem druženju z novinarji ob razgrnitvi načrtov ekipe Jumbo-Visma v prihajajoči sezoni je kot razlog za menjavo ekipe navedel dejstvo, da se je za spremembo odločil zato, ker je njegova nekdanja ekipa Ineos Grenadiers "v marsičem posnemala Jumbo-Vismo".

"Mnogo stvari počnejo zelo dobro," je svoje novo moštvo pohvalil Rohan Dennis, ki pa do svojega nekdanjega delodajalca očitno ne goji prevelikih simpatij. "Ko sem bil z Ineosom, sem opazil, da v marsičem posnemajo Jumbo-Vismo. Takrat sem pomislil: Zakaj bi hotel biti v ekipi, ki kopira drugo ekipo? Zakaj se ne bi pridružil tej ekipi in bil v prednosti? V bistvu sem si želel prrestopa v novo ekipo zato, ker je tehnično boljša," je nad novim okoljem navdušen 31-letni Avstralec, ki je znan kot človek brez dlake na jeziku. 

Kot je še namignil, je prestop k Jumbo-Vismi na neki način vrnitev domov. Leta 2011 je bil namreč član ekipe Rabobank, predhodnice ekipe Jumbo-Visma.

Primož Roglič, trening, Alicante
Sportal Jumbo-Visma na Tour z Rogličem in Vingegaardom, Dumoulin na Giro

Želi si na Tour

Priznal je, da si spet želi nastopiti na Dirki po Franciji, kjer je nazadnje dirkal leta 2019, potem pa le dan pred kronometrsko etapo, kjer je veljal za glavnega favorita za zmago, dirko zaradi spora znotraj ekipe (takrat ekipe Bahrain-Merida) predčasno končal.

"Tour je največja dirka, cirkus in res bi bil rad del ekipe, ki ima možnost za skupno zmago," je dejal Avstralec. "Ekipi bom poskusil premagati starega kolega Tadeja (Pogačarja, op. a). Rad ga imam, a tokrat je sovražnik," se je namuznil Dennis.

Primož Roglič
Sportal Roglič jasen, kaj si želi

Sanjska pridobitev

Športni direktor Merijn Zeeman je Dennisa na predstavitvi moštva predstavil kot sanjsko pridobitev. Vidi ga predvsem kot naslednika Tonyja Martina – ta je športno kariero končal lani –, a meni, da lahko ponudi še bistveno več.

Dennis je nekdanji dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas in tudi novo sezono je začel z zmago na državnem prvenstvu v tej disciplini. Do svojega četrtega naslova državnega prvaka v vožnji na čas je pripeljal v dresu Jumbo-Visme.

Vsi trije dobitniki olimpijskih medalj na kronometrski preizkušnj v Tokiu so člani iste ekipe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vsi trije dobitniki olimpijskih medalj na kronometrski preizkušnj v Tokiu so člani iste ekipe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dennis je v dresu Ineosa dvakrat zmagal na kronometru dirke svetovne serije, leta 2020 pa je kot superpomočnik bistveno pripomogel k skupni zmagi Taa Geoghegan Harta na Dirki po Italiji. V svoji zbirki ima tudi olimpijsko medaljo. Na kronometru v Tokiu je bil tretji, zaostal je le za olimpijskim prvakom v tej disciplini Primožem Rogličem in srebrnim Tomom Dumoulinom. Vsi trije so zdaj člani istega moštva. 

Preberite še:

Primož Roglič, trening, Alicante
Sportal Rogličevi zaradi okužbe predčasno končali priprave

 

Ne spreglejte