Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
12.02

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sky Marko Džalo Po Sloveniji

Torek, 23. 6. 2015, 12.02

1 leto

Na obisku pri ekipi Sky: kaj vse se skriva v ekipnem avtobusu (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sky je med slovenskimi ljubitelji kolesarstva na 22. dirki Po Sloveniji brez dvoma požel največ zanimanja. Kakšni so odzivi iz ekipe in kaj vse ponuja njihov avtobus, si poglejte v fotozgodbi.

Novica, da na slovensko pentljo prihaja Sky, eden najbogatejših klubov v kolesarski karavani, z letnim proračunom 20 milijonov evrov, je sprožila val zanimanja slovenskih ljubiteljev kolesarstva. Njihova oprema ga je v času 22. dirke Po Sloveniji vzbudila še več.

Šest kolesarjev, 11 spremljevalcev, štirje Slovenci in pet vozil

V Slovenijo je na dirko 1. kategorije pripotovalo šest kolesarjev ekipe Sky, medtem ko je sedmi, Philip Deignan zaradi višinskih priprav pred Dirko po Franciji, izostal z največje slovenske dirke.

Kolesarje je spremljala ekipa 11 spremljevalcev, med njimi so kar štirje Slovenci: dva maserja, sicer nekdanja kolesarja kranjske Save, David Rožman in Marko Džalo ter mehanika Filip Tišma in Igor Turk.

S seboj so imeli pet vozil: od ekipnega avtobusa in mehaničnega tovornjaka (vsak je vreden milijon evrov) do treh vpadljivih vozil znamke Jaguar.

V ekipi tudi Nik Burjek

Igor Turk tokrat ostaja na zasluženem dopustu, ki si ga v taki meri kot običajni smrtniki ni privoščil že nekaj let, ekipi pa se bo pridružil Nik Burjek, Slovenec, ki v francoski Nici sicer skrbi za klubsko hišo, na Tour de France pa bo potoval v vlogi pomočnika ekipnega kuharja.

Tako kot na Giru bo Sky tudi na Touru imel svojega kuharja, ki bo za kolesarje jedi pripravljal v posebnem tovornjaku, enakih dimenzij kot mehanični, medtem ko je na Giru to počel v hotelskih restavracijah.

Spalnega tovornjaka na Tour de France ne bo

Posebnega spalnega tovornjaka, ki ga je na Dirki po Italiji testiral Avstralec Richie Porte in v katerem naj bi na Touru počival in spal Chris Froome in se tako izognil vsakodnevni selitvi iz hotela v hotel, na Touru ne bo, saj je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) ta način prenočevanja pred dnevi zaradi zagotavljanja enakih pogojev za vse prejšnji petek prepovedala.

Froome je svoje nestrinjanje s potezo UCI že izpostavil na Twitterju, kjer je objavil fotografijo s hotelske sobe na Tour de France, kjer je spal kar na tleh.

V najlepši evropski državi

Po besedah maserja pri ekipi Sky Marka Džala so bili kolesarji nad organizacijo dirke Po Sloveniji pozitivno presenečeni, saj je ta, če bi jo primerjali z dirkami enakega ranga, denimo z italijansko dirko Coppi e Bartali, organizirana precej bolje. Fantje so pokazali tudi zanimanje za Slovenijo.

"Kolesarji vedo, da smo v ekipi kar štirje Slovenci, zato jih je seveda zanimalo, kam prihajajo, kakšne ceste jih čakajo in podobno. Skratka, vedeli so, da prihajajo v najlepšo državo v Evropi," se je pošalil Džalo, ki že prihodnji ponedeljek odhaja na Nizozemsko, kjer bo 4. julija v Utrechtu štart 102. izvedbe slovite francoske pentlje.

"Škoda je le, da je dirko Po Sloveniji krojilo slabo vreme, saj bi bilo v lepem vremenu na vzponu na Tri kralje verjetno še precej več ljudi, no, jih je bilo pa zato kar precej v Ljubljani in v Novem mestu," je navijaško vzdušje na dirki komentiral 28-letni Kranjčan, za katerega bo letošnji Tour de France že deveta tritedenska etapna dirka, na kateri sodeluje kot ekipni maser.

Ne spreglejte