Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2014,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fabian Cancellara Borut Božič Kristijan Koren Aldo Ino Ilešič

Četrtek, 27. 3. 2014, 13.22

8 let

Na dirki E3 Prijs Vlaanderen–Harelbeke le Božič, Ilešič in Koren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V petek bo na sporedu 57. enodnevna kolesarska dirka E3 Prijs Vlaanderen Harelbeke. Zmago brani Švicar Fabian Cancellara, ki bo naskakoval že četrto zmago na dirki.

Na dirki, ki letos tretjič šteje za točke svetovnega koledarja, je leta 2001 edine slovenske stopničke do zdaj dosegel Martin Hvastija. Nekdanjega selektorja slovenskih članskih reprezentanc sta tistega dne premagala le Belgijec Andrej Čmil in Švicar Stefen Wesemann. Poleg tega je bil takrat v prvi skupini osmih kolesarjev, ki jim je tri kilometre do cilja pobegnil Čmil, tudi Andrej Hauptman, ki je zasedel 7. mesto.

Vsekakor bi bili več kot zadovoljni, če bi kdo od trojice Slovencev, ki bodo tokrat na štartu dirke, ta uspeh ponovi ali celo izboljša. Borut Božič (Astana), Kristijan Koren (Cannondale) in Aldo Ino Ilešič (UnitedHealthcare) je trojica, za katero bomo držali pesti, da se izogne vsem pastem, ki jih ponuja 211 kilometrov dolga dirka. Ta velja za "malo" dirko po Flandriji. Ilešič zagotovo ne bo v igri za visoka mesta. Vprašanje je, koliko moči bo imel po včerajšnjem 3. mestu v nogah Božič, medtem ko bo moral Koren vse podrediti Petru Saganu.

Katteberg, Leberg, La Houppe, Berg Stene, Boigneberg, Eikenberg, Stationsberg, Taaienberg, Knokteberg, Hotondberg, Rotelenberg, Kortekeer, Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat in Tiegemberg je sedemnajst klancev, ki bodo na sporedu na letošnji dirki. Trasa je znova nekoliko spremenjena in ni povsem enaka kot v zadnjih letih, ko sta na dirki kraljevala Švicar Fabian Cancellara in Belgijec Tom Boonen.

Lanski zmagovalec Cancellara bo naskakoval svojo četrto, Boonen pa že svojo šesto zmago v karieri na tej dirki. Tudi tokrat je Slovak Peter Sagan tisti, ki bi obema lahko preprečil zmagoslavje na dirki. Ta se odloči na klancih v zadnjih sedemdesetih kilometrih. Lani je znova šov uprizoril Cancellara, ki se je zadnjih tekmecev otresel že 30 kilometrov do cilja na vzponu Kwaremont. V cilj je prikolesaril z minuto prednosti in podobno taktiko lahko pričakujemo tudi letos. In to zagotovo, če bo v zadnjem delu dirke ob njem in Boonenu še vedno tudi Sagan. A na dirki lahko zmaga tudi kakšen drug kolesar, ki bo imel dober dan in mu bo uspelo izkoristiti nepazljivost oziroma taktiziranje tekmecev.

Ne spreglejte