Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 8. 2021,
18.30

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Nace Gnezda Tine Jereb gorsko kolesarstvo

Četrtek, 26. 8. 2021, 18.30

2 leti, 8 mesecev

sp v gorskem kolesarstvu, val di sole

Ameriško-švicarsko zmagoslavje na SP v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Christopher Blevins | Christopher Blevins je svetovni prvak  s sprinterskem sprintu. | Foto Guliverimage

Christopher Blevins je svetovni prvak s sprinterskem sprintu.

Foto: Guliverimage

Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v italijanskem Val di Soleju so danes podelili prva kompleta kolajn v članski konkurenci. V sprinterskem sprintu je bil med člani najboljši Američan Christopher Blevins, med članicami pa Švicarka Sina Frei. Naslova svetovnih prvakov sta se veselila Francoza, Adrien Bochis med mladinci in Line Burquier med mladinkami. 

V večernem delu sporeda pa so se najprej v sprinterskem krosu pomerile članice. Sina Frei je bila na koncu v ciljnem sprintu po 20:11 minute boljša od Britanke Evie Richards, bron pa je osvojila Francozinja Pauline Ferrand-Prevot, ki je v cilju zaostala eno sekundo.

Nato so bili na vrsti še moški. Blevins je imel prav tako v tesnem zaključku več moči od Brazilca Henriqueja Avancinija ter Nemca Maximilliana Brandla. Oba sta za zmagovalcem zaostala dve sekundi. Slovenskih predstavnikov ni bilo na startu. Rok Naglič je izpadel v torkovih kvalifikacijah.

V petek bodo na vrsti kvalifikacije v spustu, tudi s štirimi slovenskimi predstavniki. Med člani bodo za mesto v nedeljskem finalu nastopili Luka Berginc, Jure Žabjek in Žak Gomilšček (ob 11.30), med mladinci pa Mel Filipič (ob 10.30).

Mesto v finalu imata v ženski konkurenci že zagotovljeno Monika Hrastnik in Špela Horvat.

Ob 20.45 bodo v petek še finalni boji v 4-crossu, nastopili bodo Luka Berginc, Tim Jež in Urban Rotnik. Pred tem bodo ob 18.45 še kvalifikacije.

Mladinci na SP brez vidnejših uvrstitev

Naslova svetovnih prvakov sta se veselila Francoza, Adrien Bochis med mladinci in Line Burquier med mladinkami. Med fanti je srebro pripadlo Kolumbijcu Camilu Andresu Gomezu (+1:13), bron pa Nilsu Aebersoldu (+1:21). Med mladinkami je v tesnem troboju Burquierjeva za pet sekund ugnala rojakinjo Olivio Onesti, bron pa je pripadel Italijanki Sari Cortinovis, ki je zaostala še sekundo več.

Tine Jereb je končal na 65. mestu. | Foto: Urban Meglič/Sportida Tine Jereb je končal na 65. mestu. Foto: Urban Meglič/Sportida

Najboljši slovenski predstavnik je bil Jereb, ki je zasedel 65. mesto z zaostankom 11:13 minute za vodilnim. Gnezda preizkušnje ni končal.

V večernem delu današnjega sporeda se bodo pomerili še člani in članice v sprinterskem krosu. Slovenskih predstavnikov ne bo na startu. Rok Naglič je izpadel v torkovih kvalifikacijah.

V petek so na vrsti kvalifikacije v spustu, tudi s štirimi slovenskimi predstavniki. Med člani bodo za mesto v nedeljskem finalu nastopili Luka Berginc, Jure Žabjek in Žak Gomilšček (ob 11.30), med mladinci pa Mel Filipič (ob 10.30). Mesto v finalu imata v ženski konkurenci že zagotovljeno Monika Hrastnik in Špela Horvat.

Ob 20.45 bodo v petek še finalni boji v 4-crossu, nastopili bodo Luka Berginc, Tim Jež in Urban Rotnik. Pred tem bodo ob 18.45 še kvalifikacije.

kolesarjenje, narava, rekreacija, gorsko kolesarstvo
Sportal Doživetje neokrnjene narave in neskončnih brezpotij na gorskem kolesu
Sportal Z najhitrejšo evropsko "spustašinjo" na vratolomni preizkušnji #video
Jordan Sarrou
Sportal Prvi naslov na SP v gorskem kolesarstvu Francozom
Ne spreglejte