Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2013,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Warren Barguil Vincenzo Nibali Jani Brajkovič

Petek, 6. 9. 2013, 18.21

8 let

Mladi Barguil do uspeha kariere, Nibali ostaja vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoz Warren Barguil je zmagovalec 13. etape 68. kolesarske dirke po Španiji. Vincenzo Nibali ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Jani Brajkovič 68. v etapi in 21. skupno.

Dirka po Španiji se je že včeraj prevesila v drugo polovico. Na sporedu je bila 169 kilometrov dolga etapa, v kateri sta bila na sporedu dva kategorizirana vzpona (tretje in prve kategorije). Odločilen pobeg se je zgodil slabih 100 kilometrov do cilja, ko je glavnina dovolila v ospredje skupini 18 kolesarjev. Od teh jih je po vzponu na Rat Penat ostalo v ospredju le še deset. Philippe Gilbert, ki je včeraj le osvojil svojo prvo zmago po osvojitvi lanskega naslova svetovnega prvaka, je bil tudi član ubežne skupine. Gilbert je potreboval kar 347 dni, da je prišel do nove zmage. Belgijec je bil danes na begu, a je bil zadnji vzpon zanj pretežak in je zaostal. Ob koncu etape so v ospredju ostali le še Ivan Santaromita, Bauke Mollema, Amets Txurruka, Warren Barguil, Xabier Zandio, Jerome Coppel, Rinaldo Nocentini, Michele Scarponi, Benat Intxausti in Egoi Martinez.

Na čelu glavnine je bil na vzponu Jani Brajkovič, ki je narekoval tako oster tempo, da je v glavnini ostalo le še 30 kolesarjev. Na spustu je bila glavnina počasnejša od ubežnikov, ti so zadnjih 30 kilometrov etape začeli z dobrimi tremi minutami prednosti pred glavnino. Ta je bila vse večja, saj se jim je pri spustu uspelo priključiti še nekaj kolesarjev. Na čelo glavnine so se postavili tekmovalci ekip FDJ.fr in Cannondale. Ob koncu sta na istem mestu na tleh pristala Benat Intxausti in Daniel Moreno. Pobegniti so nato poskušali Coppel, Scarponi in Martinez, a je bila ob začetku zadnjega kilometra vsa deveterica skupaj. Sledil je pobeg Francoza Barguila, temu je uspelo doesči največjo zmago v dosedanji karieri. Enaindvajsetletnega člana ekipe Argos-Shimano ni zaustavil niti klanec v zadnjih 400 metrih etape. V šprintu za drugo mesto je bil najmočnejši Italijan Rinaldo Nocentini, medtem ko je bil Nizozemec Bauke Mollema tretji. Glavnina je zaostala skoraj tri minute. V skupnem seštevku ni bilo sprememb v deseterici najboljših. Jani Brajkovič je spet odlično opravil delo za Nibalija, ki ostaja vodilni v skupnem seštevku. Jani Brajkovič je 21.

Ne spreglejte