Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2011,
16.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Mezgec

Nedelja, 20. 11. 2011, 16.13

7 let, 12 mesecev

Mezgec v Stražišču do suverene zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kolesar kranjske Save Luka Mezgec je zmagal tudi na 2. dirki ''Divjega pokala'' v ciklokrosu. Na 2. mestu je slabo uro dolgo dirko končal Marko Kump. Matej Lovše je bil 3.

Člani so se na traso podali ob 13. uri, a tudi to ni pripomoglo, da bi bile temperature nekoliko višje. Temperatura zraka je bila minus dve stopinji Celzija, zato je bila dirka skrajšana na 45 minut in en krog. Kmalu po startu so v ospredju ostali le še Luka Mezgec, Marko Kump, Matej Lovše in Lenart Noč. Prva dva omenjena sta nastopila s kolesom za ciklokros, medtem ko sta Lovše in Noč nastopila z gorskim kolesom. Trasa je bila dovolj zahtevna in razgibana, da marsikateri tekmovalec dirke ni uspel končati.

Dobra dva kroga do cilja je Mezgec brez težav pobegnil preostali trojici. Prednost je le še povečeval ter ciljno črto prečkal prvi, pol minute pred Kumpom. ''Tokrat sem nekoliko lažje zmagal kot preteklo nedeljo. Ovire so bile tokrat višje in smo morali vsi dol s kolesa in jih preskočiti. Tokrat sem uspešnejše kontroliral potek dirke, a sem imel vseeno občutek, da sem se še nekoliko prekmalu otresel tekmecev,'' je v cilju za Sportal povedal Mezgec. Na vprašanje ali ga glede na njegove dobre preddispozicije za to kolesarsko disciplino mika, da bi se ji resneje posvetil je dodal: ''Ne. Nimam pretiranega interesa, saj preveč uživam na cestnem kolesu v poletnih mesecih. Dirk, ki bodo na sporedu v Sloveniji, se bom pa vseeno rad udeležil, saj mi služijo kot dober trening v pripravljalnem obdobju.''

Lovše, ki je bil tretji že na prvi dirki preteklo nedeljo, je tudi tokrat osvojil tretje mesto. Na dirki ni bilo Urbana Ferenčaka, ki je bil v Tunjicah drugi. Tokrat je drugo mesto pripadlo Marku Kumpu, ki še vedno čaka na novice o tem, kako se bo razpletla zgodba okrog sponzorja ekipe Geox-TMC. Tudi on se je v zaključku zadnjega kroga uspel otresti Lovšeta in Noča in mu ni bilo potrebno uporabiti sprinterskih sposobnosti v ciljnem sprintu. Kdaj bo na sporedu tretja dirka, v tem trenutku še ni znano.

Ne spreglejte