Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 2. 2014,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Mezgec

Nedelja, 16. 2. 2014, 18.25

8 let

Mezgec bo sezono začel na dirki po Andaluziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kolesar Luka Mezgec bo sezono začel na 60. kolesarski dirki po Andaluziji (2.1), v sredo pa bo štart prolog v Almerii. Na dirki bo predvsem lovil tekmovalni ritem.

Na dirki prve kategorije bo zmago, ki jo je na dirki dosegel v zadnjih dveh izvedbah, branil Španec Alejandro Valverde. Na štartu dirke, ki se bo končala v nedeljo, bodo kolesarji devetnajstih ekip, od katerih jih ima sedem WorldTour licenco. Na dirki ne bo nastopil Simon Špilak, ki je lani dirko končal na 4. mestu ter v uvodnem prologu in zadnji etapi zasedel 2. mesto. Obakrat ga je premagal prav Valverde. Bo pa tokrat na dirki nastopil Luka Mezgec (Giant-Shimano), za katerega bo to prva dirka v letošnji sezoni.

"Ravno se vračam s slovenske obale, kjer sem opravil še zadnja dva hitrejša treninga pred dirko. V torek odpotujem v Španijo. Trenutno se dobro počutim, a kako dobro sem pripravljen bom videl šele na dirki, a pričakujem, da bo potrebnih kar nekaj dirk, da bom ulovil tekmovalni ritem," je za Sportal povedal Mezgec, katerega moštveni kolegi so letos dosegli že osem zmag na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze.

Dirka, ki je bila prvič izvedena pred devetdesetimi leti in bo dolga 734 kilometrov, bo v jubilejni šestdeseti izvedbi obiskala celotno pokrajino Andaluzija. Le tretja etapa je takšna, da bi o zmagovalcu etape lahko odločal ciljni šprint glavnine. Poleg Valverdeja bo na dirki nastopilo še nekaj odličnih kolesarjev. Močno zasedbo bo imela na dirki ekipa Astana, za katero bodo med drugim nastopili Michele Scarponi, Tanel Kangert, Jakob Fuglsang in Fredrik Kessiakoff. Za ekipo Sky bodo nastopili tudi Bradley Wiggins, Richie Porte, Edvald Boasson Hagen, Thomas Geraint in Vasil Kirjienka. Tudi zasedba ekipe Belkin bo zelo konkurenčna, saj bo njihove barve zastopal tudi Bauke Mollema, ki je lansko dirko po Franciji končal na 6. mestu. Na dirki bodo od uveljavljenih kolesarjev nastopili tudi Luis Leon Sanchez (Caja Rural-Seguros RGA), Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka), Davide Rebellin (CCC Polsat) in Kevin Seeldraeyers (Wanty-Groupe Gobert).

Ne spreglejte