Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2022,
18.21

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

7

Natisni članek

Michael Matthews Dirka po Kataloniji

Ponedeljek, 21. 3. 2022, 18.21

1 leto, 2 meseca

Dirka po Kataloniji, 1. etapa

Drama na Dirki po Kataloniji: Colbrellija oživljali v cilju prve etape

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

7

Michael Matthews | Prvo etapo Dirke po Kataloniji je osvojil Michael Matthews, a kmalu po prečkanju cilje črte se je v cilju dogajala prava drama.  | Foto Guliverimage

Prvo etapo Dirke po Kataloniji je osvojil Michael Matthews, a kmalu po prečkanju cilje črte se je v cilju dogajala prava drama.

Foto: Guliverimage

Potem ko je Avstralec Michael Matthews v ciljnem sprintu 1. etape kolesarske Dirke po Kataloniji premagal Sonnyja Colbrellija, se je v cilju dogajala prava drama. Po poročanju španske televizije Teledeporte se je Italijan v cilju zgrudil, izgubil zavest in potreboval celo masažo srca. V ekipi Bahrain-Victorious so potrdili, da je aktualni evropski prvak že v bolnišnici, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave. Kolesar je sicer v stabilnem stanju.

Sonny Colbrelli je po ciljnem sprintu 1. etape kolesarske Dirke po Kataloniji omedlel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sonny Colbrelli je po ciljnem sprintu 1. etape kolesarske Dirke po Kataloniji omedlel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko  

Kot so sporočili iz ekipe Bahrain-Victorious so Sonnyja Colbrellija nemudoma odpeljali na nadaljnje preiskave v bolnišnico v Gironi. Dobra novica je, da je 31-letni Italijan, ta je lani imel sanjsko sezono, postal je evropski prvak v cestnem kolesarstvu in zmagal na klasiki Pariz–Roubaix, pri zavesti in da se lahko tudi premika in govori. 

Colbrelli je zaradi bronhitisa predčasno končal etapno dirko Pariz-Nica, izpustil pa je tudi prvi kolesarski spomenik sezone, dirko Milano-Sanremo, na kateri je po vratolomnem spustu zmagal njegov moštveni kolega Matej Mohorič. 

Michael Matthews, moštveni kolega Luke Mezgeca v ekipi BikeExchange-Jayco, je z današnjo etapno zmago prevzel skupno vodstvo na dirki in oblekel majico vodilnega v skupnem seštevku dirke. 

Favoriti za skupno zmago, med katerimi so branilec naslova Adam Yates in njegov brat dvojček Simon Yates, Tom Dumoulin, Jai Hindley, Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Ben O'Connor, Jack Haig, Michael Woods in drugi, so etapo kljub vetru in dežju končali varno v glavnini.

Jutri kolesarje na Dirki po Kataloniji (med njimi ni slovenskih predstavnikov) čaka 202,4 kilometra dolga etapa med L'Escalo in Perpignanom.

Preberite še:

matej Mohorič
Sportal Pogačar si ni drznil slediti "noremu" Mohoriču
Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič z brutalnim spustom osvojil najdaljšo klasiko!
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič blizu zmagi na francoskih "kockah"
Ne spreglejte