Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2012,
19.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Božič Marko Kump

Nedelja, 21. 10. 2012, 19.52

8 let

Kump prvič najboljši na zadnji dirki sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marko Kump je zmagovalec 12. kolesarske dirke VN Avtomojster. Na zadnji dirki slovenske kolesarske sezone je kariero zaključil Vladimir Kerkez.

Na dirki, ki je v večji meri revijalnega pomena, je Kump v ciljnem šprintu premagal aktualnega slovenskega prvaka Boruta Božiča (Astana) in mladega Tima Miklja iz kranjske Save. Sicer so bili večji del 70 kilometrov dolge dirke v begu Tim Mikelj, Jan Tratnik (Radenska) in Pavel Gorenc (Adria Mobil), a jih je glavnina po zaslugi kolesarjev ekipe Adria Mobil ulovila še pred pričetkom zaključnega šprinta. V predzadnjem krogu se je v glavnini pripetil padec, v katerega je bil vpleten tudi Jure Kocjan. Kolesar ekipe Team Type 1-Sanofi v letošnji sezoni res nima sreče s padci, saj so ga slednji zaustavili kar nekajkrat. Dirka je za mlajše člane in ženske štela tudi za zlato Scottovo kolo 2012, katerega dobitniki so bili znani že pred to dirko. To so Jani Brajkovič med člani, Jan Tratnik med mlajšimi člani in Polona Batagelj med članicami.

V preteklih letih se je dirka imenovala VN HiFi ColorStudio. Se je pa dirka v Podsmreki točkovala tudi za Škoda pokal Slovenije 2012, v katerem je premierno zmago slavil Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale). Za lovoriko je štelo 18 dirk. Koren bo v pričetku meseca novembra dobil v enoletno uporabo vozilo Škoda Citigo. Zadnjič je na kolesarski dirki nastopil Vladimir Kerkez. Osemindvajsetletni kolesar Save iz Kranja je namreč tekmovalno kolo dokončno postavil v kot. ''Pride čas, ko je potrebno stopiti na drugo pot. Pri enih nastopi prej, pri drugih kasneje. Zame menim, da je sedaj ravno pravi čas. Nameravam se posvetiti družini. Sicer tudi v prihodnje ostajam povezan s kolesarstvom, ki mi je dalo zelo veliko. Hvala vsem, ki ste mi in mi stojite ob strani,'' je po dirki za Sportal povedal vedno nasmejani Kerkez.

Ne spreglejte