Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2024,
14.17

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Natisni članek

Jonas Vingegaard

Torek, 16. 4. 2024, 14.17

1 teden, 6 dni

Končno! Oglasil se je Jonas Vingegaard, in to s spodbudnimi novicami.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Potem ko že več dni ni bilo nobenih uradnih informacij glede zdravstvenege stanja dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda, ki se je hudo poškodoval na Dirki po Baskiji, se je Danec končno oglasil preko družbenih omrežij ekipe Visma | Lease a Bike. Novice so spodbudnejše, kot je kazalo. Po 12 dneh je končno zapustil bolnišnico. 

"Pozdravljeni, napočil je čas, da zapustim bolnišnico. Rad bi se zahvalil zdravniškemu osebju, ki je tako lepo skrbelo zame. Hkrati bi se rad vsem zahvalil za moralno podporo. Prejel sem ogromno sporočil, daril in risbic, ki so mi pogrele srce. Zdaj je čas, da povsem okrevam," so besede Jonasa Vingegaarda, ki je v bolnišnici Txagorritxu v Vitorii v Španiji preživel kar 12 dni, povzeli pri ekipi Visma | Lease a Bike.

jonas | Foto: Sedemindvajsetletni danski kolesarski zvezdnik se je 4. aprila huje poškodoval pri skupinskem padcu med četrto etapo Dirke po Baskiji, v katerem jo je skupil tudi Belgijec Remco Evenepoel, medtem ko jo je Primož Roglič odnesel brez hujših poškodb. Vsi trije so si za glavni cilj sezone zastavili nastop na Dirki po Franciji, ki se bo začela 29. junija, kar je čez natanko 74 dni. Za napovedi, ali bo Vingegaard nared za nastop na vrhunski ravni, je še prezgodaj, je pa že jasno, da bo zagotovo izpustil višinske priprave v španski Sierra Nevadi, kjer naj bi se po prvotnih načrtih pripravljal od 6. maja.

Jonas Vingegaard, Vuelta | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Plugge: Moramo mu dati čas, da si opomore

Generalni direktor ekipe Visma Richard Plugge je v pogovoru za Cycling Weekly na dirki Pariz-Roubaixu poudaril, da ekipa popolnoma podpira svojega zvezdniškega kolesarja in mu bo, preden bodo začeli kovati načrte za prihodnost, omogočila dovolj časa za okrevanje.

"Moramo mu dati čas in ga pustiti, da si opomore kot oseba, kot človek, šele nato lahko začnemo razmišljati o prihodnjih načrtih," je dejal Plugge.

Vingegaard je pri padcu utrpel zlom ključnice in reber, kontuzijo pljuč in pnevmotoraks, prav zaradi poškodb pljuč pa je tako dolgo ostal v bolnišnici. Iz ekipe Visma niso posredovali informacije o tem, kje bo Vingegaard nadaljeval zdravljenje, ali se bo vrnil domov na Dansko, ali bo okrevanje nadaljeval v Švici, kjer si je z družino ustvaril začasni dom.

Preberite še:

Jonas Vingegaard
Sportal Šokantna izpoved Vingegaardovega očeta: Preživljamo pravi pekel
Jonas Vingegaard
Sportal "Jonas Vingegaard letos ne bo dobil tretjega Toura"
dirka po Baskiji Jonas Vingegaard
Sportal Vingegaard uspešno prestal operacijo ključnice
Ne spreglejte