Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Po Sloveniji

Sreda, 18. 6. 2014, 8.11

8 let

Kolumbijci na slovenski pentlji največ pričakujejo od Duarteja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med zadnjimi ekipami, katerih kolesarji bodo nastopali na dirki Po Sloveniji, je svojih osem kolesarjev potrdila kolumbijska ekipa Colombia. Prvo ime ekipe je Fabio Duarte.

Kolumbijska ekipa, ki ima profesionalno kontinentalno licenco, je bila ustanovljena pred začetkom sezone 2012. Že predlani je ekipa, ki se je takrat imenovala Colombia-Coldeportes, s povabilom organizatorjev nastopila na treh dirkah svetovnega koledarja. To so bile dirke od Tirenskega do Jadranskega morja, Milano–Sanremo in dirka po Lombardiji.

Vsega skupaj so kolesarji ekipe predlani slavili šest zmag na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze. Lani so zmagali le tri dirke. Fabio Duarte je tisti kolesar, ki bo najbolj na očeh tekmecev na dirki Po Sloveniji. Dirko po Italiji je končal na 28. mestu v skupnem seštevku in osvojil drugo mesto v 15. in 18. etapi. Poleg njega bo "nevaren" tudi Jarlinson Pantano, ki je dirko po Italiji končal na 32. mestu in na tretjem mestu končal 14. etapo.

V letošnji sezoni je v ekipi registriranih 16 kolesarjev, vsi pa prihajajo iz Kolumbije. Sedež ekipe v Evropi je v italijanskem mestu Adro. Letos je kolesarjem ekipe uspelo zmagati dve dirki. Zmagi sta dosegla Miguel Angel Rubiano in Duber Quintero. Poleg tega jim je uspelo osvojiti še dve drugi in tri tretja mesta. Lansko dirko Po Sloveniji je Darwin Atapuma končal na šestem mestu v skupnem seštevku. Letos je član ameriške ekipe BMC Racing.

"V Slovenijo prihajamo s konkurenčno ekipo. Največ pričakujemo od tretje etape, ki se konča s ciljnim vzponom, ki ni pretirano zahteven, a ustreza Duarteju, Pantanu in Chalapudu. V preostalih etapah bosta naša aduta Avila in Romero," je pred prihodom na dirko povedal športni direktor Oscar Pellicoli.

Ne spreglejte