Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2020,
17.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Pariz - Nica Jan Tratnik Niccolo Bonifazio

Četrtek, 12. 3. 2020, 17.00

4 leta, 1 mesec

PARIZ - NICA, 5. ETAPA

Ko te stisne pri srcu: poglejte, kaj se je zgodilo Janu Tratniku #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Na kolesarski dirki Pariz-Nica je bila danes na sporedu najdaljša, 227 kilometrov dolga četrta etapa. Dobil jo je Italijan Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie), ki je bil najhitrejši v sprintu glavnine, medtem ko je slovenski kolesar Jan Tratnik (Bahrain McLaren) ostal brez etapne zmage, ki se mu je nasmihala še nekaj sto metrov pred ciljem.

Potem ko drugod po Evropi in svetu tekmovanja odpovedujejo, je Christian Prudhomme, direktor tekmovanja Pariz-Nica, dejal, da bodo kolesarji prispeli v Pariz. Prvi del te poti so opravili od Gannata do La Cote-Saint-Andreja.

Med štirimi ubežniki v začetku etape je bil tudi Jan Tratnik (Bahrain-McLaren), v četrtek 13. na kronometru. Tratnik in Francoz Alexis Gougeard (Ag2r) sta 20 kilometrov pred ciljem ostala sama v boju za etapno zmago, a ju je glavnina ves čas lovila.

Tratnik je nato poskušal sam in imel še pred zadnjimi tremi kilometri 24 sekund prednosti, v zadnjih dveh pa 18. Slovenski specialist za vožnjo na čas je vztrajal, srce pa so mu v glavnini strli v zadnjih metrih etape. Na koncu je še v drugi etapi zapored zasedel 13. mesto.

"V zaključku etape sem povišal hitrost. Dal sem vse od sebe in napadel še toliko bolj, ampak na koncu sem zgrešil etapno zmago v zadnjih 30 metrih. Zelo sem razočaran. To bom vzel kot nabiranje izkušenj in upam, da se mi bo kmalu izšlo," je še za uradno spletno stran moštva Bahrain-McLaren dejal slovenski kolesar.

Zmaga Italijanu Bonifaziu, skupno vodstvo zadržal Schachmann

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih 200 metrih, ko je glavnina ujela slovenskega kolesarja, etapo pa je dobil Italijan Bonifazio pred Špancem Ivanom Garcio Cortino (Bahrain-McLaren) in Slovakom Petrom Saganom (Bora-Hansgrohe).

Skupno vodstvo je zadržal Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), ki ima 58 sekund prednosti pred drugim Soerenom Kraghom Andersenom (Sunweb) ter minuto in sekundo pred moštvenim kolegom Avstrijcem Felixom Grossschartnerjem.

Jan Tratnik v skupnem seštevku zaseda 82. mesto, potem ko je pridobil nekaj sekund na letečih ciljih, Domen Novak (Bahrain-McLaren) je skupno 119.

Belgijska vlada je medtem z izjemo nogometnih tekmovanj prepovedala vse javne dogodke do 31. marca, kar pomeni, da sta tik pred uradno odpovedjo tudi klasiki Gent-Wevelgem in E3 BinckBank.

Preberite še:

Jan Tratnik
Sportal Tratnik 13. v kronometru, Danec z zmago na drugo mesto v skupnem seštevku
Ne spreglejte