Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 7. 2011,
14.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Martin Hvastija Bogdan Fink

Ponedeljek, 11. 7. 2011, 14.42

8 let, 1 mesec

"Kar se je zgodilo na Touru, je bila katastrofa"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnje dogajanje spremnega vozila na Touru je z zgražanjem pospremil tudi Martin Hvastija, ki je dvakrat kolesaril na znameniti dirki. "Praktično vsak prvi teden je podobno," pravi Hvastija.

Številni padci so zaznamovali uvod kolesarske dirke po Franciji, ki pa so prava stalnica na največji dirki na svetu. Želja kolesarjev po uspehu je na samem uvodu velika, zato je tudi več tveganja in padci so ob takšnem številu tekmovalcev praktično neizogibni. "Bernhard Eisel je pred štartom dirke rekel: 'Spet bodo rekli, da v življenju še niso videli toliko padcev' Vsak prvi teden na dirki po Franciji je podoben. Tour je najbolj pomembna dirka in zato je tudi največ padcev. Letos nas malce bolj boli, ker je odstopil ravno Jani Brajkovič, v nezavidljivih položajih pa so se znašli tudi nekateri drugi favoriti. Sicer pa so ti padci povsem normalna stvar. Ko sem še sam dirkal, sem občudoval Induraina, ki ni nikdar padel. Nato je Armstrong zmagoval sedem let. Po eni strani je to sreča, po drugi pa profesionalen pristop. Če se celotna ekipa sestavi, da nekoga pripelje čez prvi teden do klancev, potem je veliko možnosti, da nimaš nesreče," je dejal Hvastija, ki je na Touru nastopil dvakrat. Leta 2002 je zasedel 128. mesto. Dve leti kasneje so ga organizatorji dirke po 9. etapi zaradi pritiska medijev poslali predčasno domov. Kasneje se je izkazalo, da povsem neupravičeno. Leta kasneje se je nekdanji direktor dirke po Franciji Jean Marie Leblanc Hvastiji na dirki Tour de l'Avenir osebno opravičil za to potezo. Slednjo naj bi izsilil pritisk medijev.

Selektor slovenske kolesarske reprezentance pa je bil zgrožen nad dejanjem spremnega vozila, ki je v deveti etapi zaradi neprevidne vožnje podrlo Juana Flecho in Johnnyja Hoogerlanda: "To, kar se je zgodilo včeraj, je katastrofa. Voznik je iz objestnosti podrl kolesarja. Prehiteval je tam, kjer ni smel. To je moral biti neizkušen voznik, ki je stopil po plinu, namesto da bi zaviral. Spremljevalna vozila ali motorja vozijo bivši kolesarji. Ne vedno, ampak v večini. Se dogaja tudi v koloni, da se kolesarja povozi, če poči kakšna zračnica na kolesu. Ali pa denimo po klancu navzdol. Tudi mene so povozili na Roubaixu enkrat. Počila mi je zračnica, nato pa sem lovil skupino, v kateri se je nato zgodil padec. Na tistih kockah sem zaviral, od zadaj pa me je zadel avto, ker je bilo spolzko cestišče. Na srečo mi je zdrobil le kolo. Velika težava na Touru pa je, da so prisotni številni pokrovitelji, politiki, znani ljudje, ki si želijo videti dogajanje od blizu. Zato je toliko dodatnih avtomobilov. Preveč!"

Ne spreglejte