Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
21.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Polanc Marko Polanc Radenska Lampre

Sobota, 15. 6. 2013, 21.24

6 let, 6 mesecev

Jan Polanc prinaša dvojno veselje, njegov šef je tudi njegov oče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolesarski klub Radenska se je v včerajšnji kraljevski etapi dirke Po Sloveniji izkazal. Mladi Jan Polanc si je ob pomoči kolegov na vzponu na Vršič priboril imenitno drugo mesto.

Janovega uspeha se je lahko dvojno razveseli njegov oče in športni direktor kluba Marko Polanc, ki je bil v cilju kraljevske etape na Vršiču razumljivo zelo dobre volje, a se ni predajal nebrzdani evforiji. "Ne, to ne. Toliko časa sem že v kolesarstvu in sem doživel že marsikaj," nam je na opazko, da ga ob Janovem uspehu najbrž kar razganja od ponosa, odvrnil Marko Polanc, pa hitro dodal: "Sem pa seveda vesel in ponosen nanj, pa tudi na celo ekipo, ki je danes trdo delala proti koncu etape. Zadnjih trideset kilometrov ni hotel nihče vleči in loviti sedem ubežnikov. Vesel sem torej za vse, ne samo za Jana. So najmlajša ekipa, najstarejši član ima 21 let … To je neko drugo veselje, tem fantom lahko resnično samo čestitam. Obremenjeni so s šolo, danes je eden pred dirko delal maturo, pa še dobro dirkajo. Tega si lahko želi vsak trener."

V mladi in nadvse perspektivni zasedbi Radenske letos vendarle izstopa ime Jan Polanc. Pretežno po njegovi zaslugi je Radenska letos osvojila dve kategorizirani dirki Mednarodne kolesarske zveze, na letošnji jubilejni slovenski pentlji pa je bela majica za najboljšega mladega kolesarja praktično že oddana. Seveda, Janu Polancu. Nič čudnega torej ni, da veliki up slovenskega kolesarstva avgusta odhaja v eno največjih ekip, italijanski Lampre. "To je nova stopnička naprej, nove izkušnje, nov izziv, novi cilji. Prišel je do te ravni kakovosti, ko se mu ni treba več bati, da bo šel malo naprej, pa potem spet padel nazaj. Če bo imel prave smernice, pravo pot in prave cilje, lahko pride zelo daleč," o tem pravi oče 21-letnega asa, ki je finančno podhranjeno Radensko spremenil v pravo valilnico talentov. Ima pod okriljem še kakšnega kolesarja, ki bi se utegnil v prihodnjih letih z velikimi črkami zapisati na svetovni kolesarski zemljevid? "Kažejo se, eden, dva sta že na vidiku. Lahko se zgodi počasi, lahko že drugo leto. Delali bomo na tem, da bomo poskušali vsako generacijo imeti kolesarja, ki bo šel lahko naprej. Je pa težko, imamo majhno bazo, sredstev ni veliko. Težko je, ampak smo delavni in pridni, zato lahko naredimo še veliko," odgovarja Polanc starejši, mi pa mu lahko zaželimo le veliko sreče pri delu.

Ne spreglejte