Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Golčer

Torek, 2. 7. 2013, 18.48

8 let

Hushovd zmagovalec, Golčer ostaja dvanajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Norvežan Thor Hushovd je zmagovalec 3. etape 65. kolesarske dirke po Avstriji (2.HC). Belgijec Kevin Seeldraeyers ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Jure Golčer na 12. mestu.

Štart 120 kilometrov dolge etape je bil zaradi treh gumi defektov avtobusa ameriške ekipe BMC Racing, prestavljen za 15 minut. Na štartu etape je manjkal le Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step), ki je zaradi bolezni odstopil. Etapa je bila namenjena šprinterjem. Že v prvem kilometru je pobegnil Rus Mihail Ignatiev (Katjuša), ki ni imel niti teoretičnih možnosti, da bi v cilj prikolesaril pred glavnino. V etapi sta bila na sporedu dva kategorizirana gorska cilja, ki sta bila rangirana kot klanca 3. in 2. kategorije. Pri vzponu na drugi gorski cilj je glavnini pobegnil Čeh Jakub Kratochnila (Arbo Gebruder Weiss), ki je kmalu po gorskem cilju ulovil Ignatieva. Glavnina je 40 kilometrov do cilja za njima zaostajala minuto. V drugi polovici etape je tudi deževalo. Na spustu je na tleh pristal Italijan Andrea Guardini (Astana), ki je zaradi posledic padca odstopil. A Kratochvila ni bol kos Ignatievu, ki je bil kot zadnji ubežnik ujet 8 kilometrov do cilja.

V zadnjem kilometru se je v ospredju glavnine pripetil padec, ki je ustavil večino kolesarjev. V ospredju je ostala skupina v kateri je bilo 14 kolesarjev. V ciljnem šprintu se je svoje tretje letošnje zmage veselil aktualni norveški prvak Thor Hushovd. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Italijan Daniel Oss in Belgijec Gianni Meersman. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. V rumenem ostaja Belgijec Kevin Seeldraeyers. Etapo so z izjemo Boruta Božiča v glavnini končali vsi Slovenci. Jure Golčer je zadržal 12. mesto v skupnem seštevku.

Ne spreglejte