Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
17.30

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Monika Hrastnik gorsko kolesarstvo

Sobota, 26. 8. 2023, 17.30

8 mesecev

Gorsko kolesarstvo

Hrastnikova z najslabšim izidom sezone v spustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Monika Hrastnik | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Gorska kolesarka Monika Hrastnik je na tekmi svetovnega pokala v Andori zasedla enajsto mesto v spustu. To je njena najslabša uvrstitev v sezoni. Zmago je slavila Nemka Nina Hoffmann pred svetovno prvakinjo, Avstrijko Valentino Höll.

Devetindvajsetletna Monika Hrastnik je bila v petkovih kvalifikacijah četrta, v soboto pa se ni tako dobro znašla na hitri progi. Ob prihodu v cilj je bila osma, tekmovanje pa je na koncu sklenila na 11. mestu. Na prvih treh tekmah svetovnega pokala je edina slovenska tekmovalka v spustu na tej ravni zasedla osmo, četrto in šesto mesto, na svetovnem prvenstvu pa je bila prav tako 11. Na evropskem prvenstvu je pretekli konec tedna osvojila srebrno kolajno.

V boju za zmago je bila v Andori Nina Hoffmann za 2,8 sekunde hitrejša od Valentine Höll, svetovne prvakinje iz Fort Williama pred tremi tedni. Tretje mesto je zasedla Britanka Tahnee Seagrave, ki je zaostala 4,2 sekunde. Hrastnikova je za zmagovalko zaostala 12,5 sekunde. Nastopila pa ni do danes vodilna v skupnem seštevku, Švicarka Camille Balanche, ki je grdo padla v razvrstitveni vožnji in ostala brez današnjega nastopa. V skupnem seštevku je zdaj najboljša Höll.

Organizatorji so morali zaradi slabega vremena tekmovanje prestaviti za slabi dve uri. Moški so spust začeli ob 15.30, a brez slovenskih predstavnikov, potem ko je bil Miran Vauh v kvalifikacijah 148. Zmago je slavil Francoz Thibaut Daprela, ki je ugnal Južnoafričana Grega Minnaarja ter Kanadčana Finna Ilesa.

V Pal Arinsalu bosta v nedeljo na sporedu še oba olimpijska krosa. Ženski s Tanjo Žakelj in Vito Movrin se bo začel ob 13. uri, moški brez slovenskih predstavnikov pa ob 15.30.

Ne spreglejte