Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 7. 2022,
15.22

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Gorsko kolesarjenje Monika Hrastnik

Sobota, 16. 7. 2022, 15.22

1 leto, 9 mesecev

Monika Hrastnik

Hrastnikova v Andori storila napako, ki jo je stala stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Monika Hrastnik | Foto Matic Ritonja/Sportida

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Najboljša slovenska predstavnica v gorskem kolesarstvu, Monika Hrastnik, je na peti tekmi svetovnega pokala v spustu zasedla 12. mesto. V Andori, natančneje v Vallnord Pal Arinsalu je na progi storila napako, ki jo je oddaljila od najboljše peterice. Slavila je Avstrijka Valentina Höll.

Monika Hrastnik
Sportal Monika Hrastnik za las brez stopničk

Avstrijka je bila s časom 3:09,803 za tri in pol sekunde hitrejša od drugouvrščene Nemke Nine Hoffmann. Desetinko sekunde več je na tretjem mestu zaostala Švicarka Camille Balanche.

Hrastnikova je v zgornjem delu trase napravila napako in izgubila več kot deset sekund, na koncu pa z zaostankom 17 sekund zasedla 12. mesto. Dvakratna zaporedna evropska prvakinja je pretekli teden v švicarskem Lenzerheideju dosegla četrto mesto, kar je njen najboljši izid v sezoni svetovnega pokala.

Pred tem je bila v francoskem Lurdu deveta, v Fort Williamu na Škotskem enajsta ter v avstrijskem Leogangu peta. V skupnem seštevku je po današnji smoli izgubila eno mesto in je sedaj šesta.

Monika Hrastnik je po storjeni napaki končala na 12. mestu.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Monika Hrastnik je po storjeni napaki končala na 12. mestu. Foto: Grega Valančič/Sportida

V moški konkurenci dvojna francoska zmaga

V moški konkurenci so Francozi slavili dvojno zmago. Najhitrejši je bil Loris Vergier, ki je za 1,4 sekunde ugnal Loica Brunija. Tretje mesto je z 1,7 sekunde zaostanka zasedel Kanadčan Finn Iles. V petek je v kvalifikacijah s 109. časom izpadel edini Slovenec Žak Gomilšček. V finale pri moških napreduje 60 najboljših.

Spored v Andori se je sicer začel v petek s tekmama svetovnega pokala v sprinterskem krosu. Dirki sta pripadli Švicarjema, Mathiasu Flückigerju v moški in Alessandri Keller v ženski konkurenci. Slovencev ni bilo na startu.

V nedeljo bosta na sporedu še preizkušnji v olimpijskem krosu. Ženske bodo startale ob 12.20, tekmovala pa bo tudi edina slovenska predstavnica Tanja Žakelj. Moški bodo dirko začeli ob 14.50, na startu pa Slovencev ne bo.

Ne spreglejte