Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2020,
17.39

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

padec Pascal Ackermann Caleb Ewan Şcheldeprijs

Sreda, 14. 10. 2020, 17.39

3 leta, 6 mesecev

Velika nagrada Šelde 2020

Grozljiv padec in suverena zmaga Avstralca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Na enodnevni belgijski dirki Scheldeprijs (velika nagrada Šelde) je o zmagovalcu kot vselej odločal ciljni sprint, v tem pa se je najbolje odrezal avstralski as moštva Lotto Soudal Caleb Ewan. Tekmece je ugnal suvereno, a mu je veselje nekoliko pokvaril grozljiv padec v zaključnih metrih dirke, ko je Nemec Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) z nenadno menjavo smeri spodnesel norveškega kolesarja Augusta Jensna (Riwal Securitas), ki je z glavo treščil v asfalt in obležal nezavesten.

Ackermann je ciljno črto 108. izvedbe dirke prečkal na drugem mestu, a so ga sodniki naknadno diskvalificirali. Drugo mesto je tako pripadlo Italijanu Niccolu Bonifaziu (Total Direct Energie), tretje pa Francozu Bryanu Coquardu (B&B Hotels-Vital Concept).

"Videti je bilo grozno"

Kaže, da jo je 29-letni Jensen odnesel precej srečno, norveški mediji poročajo, da je kmalu prišel k zavesti in se pogovarjal z direktorjem moštva Riwal Securitas. "Bil je padec pri veliki hitrosti in videti je bilo je zelo grdo, a vse skupaj se je končalo srečno. Kaže, da ni nič zlomljenega, bo pa August potreboval nekaj dni, da pride k sebi," je za medij VG povedal Michael Skelde.  

Dirka velja za nekakšno "svetovno prvenstvo šprinterjev", zato je bil Ewan zmage nadvse vesel. "To je velika dirka za šprinterje, na njej pa sem nastopil prvič. Zelo motiviran sem bil, saj je za moje moštvo pomembno dosegati velike zmage v Belgiji, in vesel sem, da sem mu jo dostavil," pa je povedal zmagovalec, član belgijskega Lotto Soudala, ki je na prestopu nasledil Nizozemca Fabia Jacobsena, kolesarja, ki še vedno okreva po grdem padcu na letošnji Dirki po Poljski.

Slovenska predstavnika Luka Mezgec (Mitchelton Scott) in Luka Pibernik (Bahrain McLaren) nista bila v ospredju, prvi je dirko končal na 27. mestu s petimi sekundami zaostanka za zmagovalcem, drugi pa je bil 142.

Preberite še:

Sportal Arnaud Demare sprinterski kralj Gira

 

Ne spreglejte