SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golčer in Tratnik na pripravah v Italiji

3

termometer

 | Foto:
Člani avstrijske kolesarske ekipe Tirol, ki ima Kontinentalno licenco, so trenutno na skupnih pripravah v Italiji. Letos bo v ekipi, ki je vse bolj slovenska, kar pet Slovencev.

V teh dneh se je vseh 16 kolesarjev, ki so letos člani ekipe, zbralo na pripravah v italijanskem Gradu. "Na osemdnevnih pripravah smo se vsi člani ekipe zbrali 24. februarja. Odlično nam služi tudi vreme saj lahko odlično treniramo. Vsi že težko čakamo prve dirke. Nastopil bom na dirki v Umagu, Poreču in etapni dirki Istrska pomlad. Nato bomo imeli predstavitev ekipe ter prvo dirko za pokal Tchibo. Nastopil bo tudi na dirki za Veliko nagrado Šenčurja. Največji cilji ekipe v letošnji sezoni so dirke Fleche du Sud, dika Po Sloveniji in dirke v Avstriji," je za Sportal povedal eden najmlajših članov ekipe Jan Tratnik. Aktualni evropski prvak med mlajšimi člani je navdušen nad novim okoljem. "Zelo sem zadovoljen. Z vsemi člani ekipe smo prava klapa, nihče ni z nikomur skregan, … Odlično je tudi, da sta v ekipi tudi Jure Golčer in športni direktor Srečko Glivar. Komaj čakam pričetek sezone saj menim, da sem v zadnjem obdobju naredil še korak naprej. Bil sem 100 odstoten tako kar se tiče treninga, prehrane in regeneracije," je za Sportal zaključil Tratnik.

Ekipo Tirol je pred pričetkom letošnje sezone okrepilo šest kolesarjev. Poleg Jana Tratnika so novi člani ekipe še Patrick Bosman, Tobias Derler, Gregor Muhlberger, Federico Pozzetto in Patric Schultus. Petintridesetletni Jure Golčer je bil že lani član te ekipe, medtem ko med novince sodi tudi Srečko Glivar, ki bo v ekipi poleg Rolanda Pilsa opravljal delo športnega direktorja. V ekipi je eden izmed sedmih mehanikov tudi Luka Rakuša, medtem ko je eden izmed maserjev Žiga Slak. Ekipo vodita nekdanji profesionalni kolesar Georg Totschnig in Harald Berger.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin