Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2023,
8.30

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

Natisni članek

Remco Evenepoel Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Ponedeljek, 11. 9. 2023, 8.30

7 mesecev, 3 tedne

Evenepoel kritiziral taktiko Jumbo-Visme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79
Remco Evenepoel Vuelta 2023 | Remco Evenepoel je prepričeval ekipo Jumbo-Visme, da ne tekmuje več za skupno zmago, ampak le za etapne uspehe. | Foto Guliverimage

Remco Evenepoel je prepričeval ekipo Jumbo-Visme, da ne tekmuje več za skupno zmago, ampak le za etapne uspehe.

Foto: Guliverimage

Belgijski kolesar Remco Evenepoel je bil po sobotni zmagi aktiven tudi v nedeljski etapi na Vuelti. Po osemdesetih kilometrih je le prišel v beg z družbo somišljenikov, pred tem pa mu v ekipi Jumbo-Visme niso pustili prostora. "Jonasu Vingegaardu sem moral desetkrat razložiti, da ne tekmujem več na generalno razvrstitev," je za HLN dejal Evenepoel.

Rui Costa Lennard Kämna
Sportal Roglič nasmejan, Kuss vse bolj navajen

"Cilj je bil, da grem na etapno zmago in dobim nekaj točk na gorskih ciljih, vendar sem čutil, da so bile noge še vedno težke po sobotnem dnevu. Vedel sem, da bo zame težko, če bo na zadnjem vzponu prišlo do pospeševanja. Preveč svežih kolesarjev je bilo, da bi se lahko z njimi soočil," je Remco Evenepoel povzel nedeljsko dogajanje na Vuelti, potem ko je v soboto osvojil etapo.

Aktiven je bil vse od štarta, ko je velikokrat skušal priti v beg, vendar mu niso pustili veliko manevrskega prostora, da bi mu uspel podvig. Šele po osemdesetih kilometrih, ko je prišel na vrsto prvi gorski cilj. Takrat so kolesarji Jumbo-Visme umirili tempo v ozadju. "Vseskozi so pazili name, ker so se bali, da bom pridobil čas v generalni razvrstitvi. Jonasu Vingegaardu sem moral desetkrat razložiti, da ne tekmujem več na generalno razvrstitev. Niso mi verjeli, a na koncu k sreči so."

Evenepoel je v petek zaradi slabega dne izgubil več kot 27 minut časa, zato je nemudoma postalo jasno, da je konec sanj o ubranitvi lanskoletne zmage. 

Po sobotni zmagi je bil aktiven v begu tudi v nedeljo, upal na zmagovalni dvojček, a nato na zadnjem klancu izgubil stik s kolesarji, ki so skočili. Na koncu so se za zmago udarili Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty), Santiago Buitrago (Bahrain Victorious) in Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe), veliki junak pa je postal Portugalec Costa.

Primož Roglič
Sportal Dramatičen dan na Vuelti, Roglič varno
Ne spreglejte