SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobrodelni Zlati krog Primoža Rogliča

0,87

termometer

sprejem Zagorje Primož Roglič | Fundacija Primoža Rogliča na Štajerskem organizira drugo dobrodelno kolesarsko vožnjo. | Foto: Boštjan Podlogar/STA
Fundacija Primoža Rogliča na Štajerskem organizira drugo dobrodelno kolesarsko vožnjo. Foto: Boštjan Podlogar/STA

Danes je v Mariboru še drugo leto po vrsti na sporedu dobrodelna prireditev Zlati krog s Primožem Rogličem. Fundacija Primoža Rogliča skupaj z Novo KBM pripravlja dobrodelno kolesarsko vožnjo s startom okoli 11. ure na Trgu Leona Štuklja, rekreativni kolesarji pa bodo lahko s šampionom prevozili pot do Ptuja in nazaj v dolžini 61 ali 70 km.

Vuelta 2023 podelitev Sportal Primož Roglič na veličastnem odru sredi Madrida ni bil edini Slovenec #foto

Kolesarji bodo Zlati krog pričeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Skok, Starš, Ptuja, kjer bo osvežitvena točka na ptujski tržnici in se bo karavana za kratko tudi ustavila, Vurberka, Dupleka (osvežitvena točka) in nazaj na cilj v Maribor.

Celoten izkupiček od prijavnih donacij je namenjen dobrodelnosti; vsa sredstva bodo šla Fundaciji Primoža Rogliča.

Tadej Pogačar Primož Roglič 19. etapa Tour Sportal Pred koncem sezone se bosta Pogačar in Roglič srečala kar trikrat

Po končanem športnem delu sledi sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo ob hrani in pijači nadaljevali dobrodelno dražbo.

Kot so zapisali organizatorji, so z izkupičkom lanskega Zlatega kroga kupili več kot 60 koles in 150 čelad, ki jih bodo kmalu podarili otrokom iz ekonomsko šibkejših družin. Skupno so zbrali 31.550 evrov.

Primož Roglič Sportal Rogličeva poteza Tadej Pogačar Sportal Slovenija z dvema kolesarjema v top 5 Roglič Pogačar Sportal Obeta se prvo soočenje najboljših Slovencev Primož Roglič Sportal Zanimanje za Rogliča obstaja Primož Roglič Vuelta 2023 Sportal Slovenskega šampiona vidi v drugi ekipi Primož Roglič Sportal Športni direktor Jumbo-Visme o morebitnem Rogličevem odhodu
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin