Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
16.19

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Remco Evenepoel Dirka po Britaniji Matevž Govekar

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 16.19

1 ura, 45 minut

Dirka po Britaniji, 1. etapa

Govekar začel z osmim mestom, vrnil se je zlati Remco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Matevž Govekar | Matevž Govekar (Bahrain Victorius) je začel z osmim mestom. | Foto Guliverimage

Matevž Govekar (Bahrain Victorius) je začel z osmim mestom.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je v prvi etapi šestdnevne dirke po Britaniji zasedel osmo mesto. V sprintu glavnine je bil v okolici Kelsa (181,9 kilometra) najboljši 20-letni Francoz Paul Magnier (Soudal Quick-Step), ki je prevzel tudi skupno vodstvo.

V etapi je pričakovano prišlo do sprinta glavnine, potem ko je ta ves čas nadzorovala ubežnike. Največ moči je imel na koncu Magnier, za katerega je to tretja zmaga letos in hkrati v karieri. V sprintu je bil boljši od domačinov Ethana Vernona (Israel-Premier Tech) in Roberta Donaldsona (Trinity Racing).

Magnier ima v skupnem seštevku sekundo naskoka pred enim od današnjih ubežnikov Dancem Juliusom Johansenom (Sabgal-Anicolor), ki je pobral vseh devet bonifikacijskih sekund. Tretji je Vernon s štirimi sekundami zaostanka.

Paul Magnier je zmagovalec prve etape. | Foto: Guliverimage Paul Magnier je zmagovalec prve etape. Foto: Guliverimage

Edini slovenski predstavnik na dirki Govekar je bil osmi. V ekipi Bahrain Victorious ima ob Italijanu Edoardu Zambaniniju na dirki status glavnega sprinterja. Italijan je bil sicer mesto pred 24-letnim Slovencem, oba pa v skupnem seštevku zaostajata po deset sekund.

Na dirki se je v tekmovalni pogon vrnil dvakratni olimpijski prvak iz Pariza Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), ki se pripravlja na svetovno prvenstvo v Švici ter konec sezone na italijanskih klasikah. Belgijčeva oblačila so bila v barvah zlatih olimpijskih odličij: zlata čelada, zlato kolo, zlati robovi na rokavih ...

V sredo bo na sporedu razmeroma razgibana etapa od Darlingtona do Redcarja (152,1 kilometra), ki pa naj bi se končala s sprintom večje skupine.

Vuelta Primož Roglič
Sportal Primož Roglič po pravi drami le še streljaj od rdeče majice!
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič se je dotaknil kazni in pogledal naprej
Ne spreglejte