Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2022,
22.08

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Jumbo-Visma poškodba Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 17. 4. 2022, 22.08

2 leti

Črne napovedi so se uresničile: Roglič bo izpustil dve pomembni dirki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Primož Roglič | Primož Roglič bo zaradi težav s kolenom izpustil Valonsko puščico in četrti kolesarski spomenik Liège–Bastogne–Liège, ki bosta na sporedu v prihodnjem tednu. | Foto Guliverimage

Primož Roglič bo zaradi težav s kolenom izpustil Valonsko puščico in četrti kolesarski spomenik Liège–Bastogne–Liège, ki bosta na sporedu v prihodnjem tednu.

Foto: Guliverimage

Primož Roglič (Jumbo-Visma) bo po poročanju belgijskih medijev zaradi težav s kolenom izpustil dirki Valonska puščica in Liège–Bastogne–Liège.

Belgijski Het Nieuwsblad poroča, da bo Primož Roglič (Jumbo-Visma) izpustil obe dirki v  prihodnjem tednu, tako Valonsko puščico, ki je na sporedu v sredo, kot zadnji kolesarski spomenik v spomladanskem delu Liège–Bastogne–Liège. Še vedno ga namreč pesti poškodba kolena, na katero je opozoril že po težavah na Dirki po Baskiji.

Het Nieuwsblad še poroča, da se bo 32-letni Zasavec kljub težavam udeležil priprav na visoki nadmorski višini in nastopil na kriteriju Dauphine, ki bo zanj generalka za Dirko po Franciji.

Pri ekipi Jumbo-Visma bodo na Valonski puščici ob odsotnosti slovenskega šampiona stavili na Tiesja Benoota in Jonasa Vingegaarda, na Liegu pa bo ekipo vodil Wout van Aert, ki je danes z drugim mestom na dirki Pariz–Roubaix dokazal, da mu okužba s covid-19 ni pobrala preveč moči.

Na obeh dirkah bo nastopil tudi vodilni kolesar svetovne jakostne lestvice Tadej Pogačar (UAE Emirates), v Liegu pa se mu bo pridružil tudi Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), danes izjemen peti v Roubaixu.

Preberite še:

Dylan Van Baarle Pariz Roubaix 2022
Sportal Van Baarle je kralj Roubaixa, Mohorič pogumno do 5. mesta!
Sportal Kakšna neumnost! Navijač povzročil grd padec v ključnem trenutku. #video
Ne spreglejte