Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kolesarstvo zmaga

Petek, 4. 1. 2013, 22.17

8 let

Contadorju prva 'zmaga' v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Ryder Hesjedal in Tony Martin so bili prisotni v Dubaju na predstavitvi namere o etapni dirki, ki naj bi bila na sporedu v ZAE.

'Svet za šport' v Dubaju je na današnji novinarski konferenci objavil, da bodo Združeni Arabski Emirati (ZAE) spomladi leta 2014 gostili etapno dirko, ki bo večja in bolj spektakularna kot sta dirki po Katarju in Omanu. ''Dubaj vedno počne stvari na najboljši možni način in zagotavljam vam, da bo dirka po Dubaju nekaj posebnega. To bo nekaj večjega, kar ste lahko doslej videli kjerkoli na svetu,'' je na tiskovni konferenci za Cyclingnews dejal Rashid Al Kamali, vodja marketinga Sveta za šport v Dubaju. ''S tem želimo dokazati, da mislimo resno s kolesarstvom. V ZAE bi radi ustvarili šampione kot so Alberto Contador, Ryder Hesjedal in Vincenzo Nibali. To je naš dolgoročni cilj. A, da se bo to zgodilo, moramo ustvariti ustrezno okolje in pogoje, kar pomeni, da so dirke zelo pomembne kot tudi kolesarske šole,'' je dejal Al Kamali.

Dirko so predstavili v okviru odprtja kolesarske trase v Dubaju, ki je dolga 68 kilometrov in omogoča domačim kolesarjem in turistom varno kolesarjenje. Na predstavitvi so bili prisotni vsi trije zmagovalci velikih treh etapnih dirk in Nemec Tony Martin. Slednji se je pomeril na kilometer dolgi dirki s tekmovalnim konjem in izgubil dvoboj. Na kilometer dolgi trasi so se v vožnji na čas pomerili tudi Alberto Contador, Vincenzo Nibali in Ryder Hesjedal. Prvo letošnjo zmago je vknjižil Alberto Contador. ''Dirka je bila dolga le kilometer, a zahtevna in hitra za januar. Zelo pomembno je, da je oživelo kolesarstvo v Dubaju,'' je dejal Contador, ki je hkrati tudi namignil, da bi lahko prihodnje leto nastopil na dirki po Dubaju. Organizacijo slednje naj bi prevzel RCS Sport, ki organizira tudi dirko po Italiji. ''Menim, da bo to čudovita dirka. Lahko bo na sporedu ekipni in posamični kronometer. Na svoj račun bodo prišli tudi sprinterji saj je cest tu veliko. Ne vam kako je z vzponi, a verjamem, da lahko zgradijo kilometer dolg vzpon do pričetka dirke. Če bo dirka na sporedu v prvem delu sezone bo to lahko več kot odlična priprava na nadaljevanje sezone,'' je zaključil Contador, ki je tako kot ostala trojica kolesarjev novo leto pričakal v Dubaju.

Ne spreglejte