Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2013,
22.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adam Yates Simon Yates

Četrtek, 3. 10. 2013, 22.34

8 let

Brata Yates v Orica-GreenEdge, Horner ekipe za leto 2014 še nima

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanca Adam in Simon Yates sta podpisala pogodbo z avstralsko ekipo Orica-GreenEdge. Enaindvajsetletna dvojčka nočeta biti sužnja v britanski ekipi Sky.

Prvi je novico izdal Bradley Wiggins, ki je za Daily Mail izjavil, da bo Simon Yates v prihodnji sezoni profesionalec, a žal ne bo član ekipe Sky. Nato je Adam Yates potrdil, da se bosta skupaj z bratom pridružila ekipi Orica-GreenEdge, ki je bila zanju najboljša izbira. Brata sta dobila ponudbe ekip z licenco Pro Team po sijajnem dirkanju na dirki Tour de l'Avenir. V svojih vrstah so ju hotele imeti ekipe FDJ.fr, Lampre-Merida in Sky. Adam Yates je tudi dejal, da se ne želi priključiti ekipi Sky, ker bi končal na čelu glavnine, kjer bi garal za bolj znane kolesarje. "Ekipa Orica-GreenEdge je dobro sestavljena. Če bi izbral ekipo Sky, bi moral garati na čelu glavnine kot suženj. Nad tem pa vsekakor nisem navdušen," je za Cycling Weekly dejal Adam. Brata se nameravata pred prihodnjo sezono preseliti v špansko Girono, kjer je nastanjenih veliko članov njune bodoče ekipe.

Španec Mikel Landa, ki je letos član ekipe Euskaltel-Euskadi, bo v prihodnjih dveh sezonah član kazahstanske ekipe Astana. To je potrdilo tudi vodstvo omenjene ekipe. Ameriška ekipa Trek, ki bo nastala po razpadu ekipe RadioShack-Leopard, je potrdila, da sta pogodbo z njimi podpisala nizozemska brata Boy in Danny Van Poppel. Pogodbo z ekipo je podpisal tudi mladi Italijan Fabio Felline, ki je bil letos član Androni Giocattoli-Venezuela. Medtem ko nekateri kolesarji še iščejo delodajalce za prihodnjo sezono, pa je Italijan Marco Pinotti objavil, da bo končal svojo športno pot. Kariero bo nadaljeval kot direktor v ekipi BMC Racing, njen član je bil zadnji dve sezoni. Sedemintridesetletni Pinotti je tudi potrdil, da bodo zadnje v karieri dirka po Lombardiji, dirka po Pekingu ter GP des Nations. Zadnja bo njegovo zadnje tekmovanje. Ekipe za prihodnjo sezono pa še vedno nima Američan Christopher Horner, ki je zmagal na letošnji dirki po Španiji.

Ne spreglejte