Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
16.11

Osveženo pred

6 dni, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Gregor Gazvoda

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 16.11

6 dni, 21 ur

Arredondo z etapno zmago do rumene majice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Kolumbijec Julian David Arredondo je zmagovalec kraljevske 5. etape in novi vodilni na 18. kolesarski dirki po Langkawiju. Slovenca Gregor Gazvoda in Aldo Ino Iešič v ozadju.

Na dirki je bila na sporedu 110 kilometrov dolga kraljevska etapa. Končala se je s ciljnim vzponom, ki je še nekoliko premešal deseterico najboljših v skupnem seštevku. Ciljni vzpon je bil dolg kar 19 kilometrov, tako da je etapo zmagal najboljši "hribolazec" v tem trenutku. To je bil 24-letni Kolumbijec Julian David Arredondo, ki v letošnji sezoni nastopa za ekipo Nippo-De Rosa. Arredondo se je dva kilometra do cilja uspel otresti zadnjega tekmeca (Pieter Weening) in je sam prikolesari v cilj. "Nastopam za ekipo iz Azije. Zato je neverjeten občutek, ko zmagaš najlepšo etapo na dirki po Langkawiju in prevzameš vodstvo v skupnem seštevku. Za nas je to uresničitev sanj," so bile prve besede Arredonda po etapni zmagi.

Tradicionalno za dirki po Langkawiju velja, da kolesar, ki zmaga etapo s ciljnim vzponom v Genting Highlands, zmaga tudi v skupnem seštevku dirke. Doslej vodilni Kitajec Meiyin Wang je zaostal dobrih 5 minut in nazadoval na 5. mesto v skupnem seštevku. Pred njim so še Pieter Weening, Sergio Pardilla in Peter Stetina. Etapo sta končala tudi oba Slovenca, ki nastopata na dirki. Gazvoda je zasedel 63., Ilešič pa 120. mesto. Do konca dirke bo na sporedu še 5 etap. Kolesarje ekipe Nippo-De Rosa čaka zahtevno delo, saj bodo branili rumeno majico vodilnega.

Ne spreglejte