Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
13.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kolesarstvo

Nedelja, 24. 11. 2013, 13.57

7 let, 12 mesecev

Gazvoda se vrača v ekipo Arbo Gebruder Weiss-Oberndorfer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvaintridesetletni slovenski kolesar Gregor Gazvoda se po treh letih vrača v ekipo Arbo Gebruder Weiss-Oberndorfer. Član avstrijske ekipe, ki ima kontinentalno licenco, je bil že leta 2010.

Sicer je Gazvoda leta 2010 šele z desetim junijem postal član omenjene ekipe, a je nato do konca sezone v dresu ekipe zmagal na dveh dirkah. Osvojil je naslov slovenskega prvaka v posamičnem kronometru ter nato zmagal na drugi etapi na dirki Okoli jezera Qinghai. Naslednje leto je Gazvoda nastopal za Perutnino, a nato prestopil v francosko ekipo Ag2r-La Mondiale z licenco World Tour. To so mu omogočile točke, ki jih je dobil za odlično dirkanje v letu 2011, ko je med drugim zmagal v skupnem seštevku dirke Okoli jezera Qinghai. V francoski ekipi je bil nato eno sezono in nastopil na dirki po Italiji. Letos je bil član Champion Systema, ekipa je registrirana v Hongkongu in je imela profesionalno kontinentalno licenco. V prihodnji sezoni ekipe ne bo, saj se je sponzor Champion System odločil, da bo denar raje vložil v ekipo Lampre-Merida. To opremlja z oblačili. Gazvoda in tudi vsi preostali člani ekipe so morali najti novega delodajalca. K sreči je v vseh ekipah, v katerih je nastopal v svoji karieri, naredil dober vtis in se je lahko znova vrnil tja, kjer je že bil.

Gazvoda, ki je vsestranski kolesar, bo poskušal ekipi najbolj pomagati v boju za nastop na dirki po Avstriji. Na dirko se namreč uvrstijo prve štiri v točkovanju dirk avstrijskega pokala ter dirk evropskega koledarja. "Gregor je v mojem spominu ostal odlično zapisan. Je vsestranski kolesar, ki je dober tako na ravnem kot v klanec. To je dokazal že leta 2010, ko je zmagal na etapi na dirki Okoli jezera Qinghai. Gregor ima mednarodne izkušnje in bo odličen mentor mlajšim kolesarjem," je za spletno stran ekipe Arbo Gebruder Weiss-Oberndorfer dejal športni direktor ekipe Oskar Hauser. "Delo v ekipi odlično deluje, zato se veselim vrnitve vanjo," je dejal Gazvoda. V ekipi je bilo letos registriranih 14 kolesarjev, od tega osem Avstrijcev, trije Nemci in trije Čehi.

Ne spreglejte