Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
10.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Mugerli Jan Tratnik

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 10.16

8 let, 3 mesece

Žal ni užival kot drugi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nedeljsko cestno kolesarsko dirko v Bakuju je od slovenskih reprezentantov končal le Matej Mugerli. Azerbajdžan pozna že od prej, saj si služi kruh za tukajšnji klub.

Moška kolesarska reprezentanca se je na dan, ko se je v domovini odločala slovenska pentlja, v boj za odličja na evropskih igrah podala le s tremi tekmovalci. Nato se je usoda kruto poigrala z dvema. Jan Tratnik se je znašel v ubežni skupini in nakazal, da bi bil lahko to njegov dan, nato pa je po tehničnih težavah s kolesom odstopil, Gregor Gazvoda pa je plačal krut davek želodčnim težavam. Ostal je le še Matej Mugerli, ki se je boril do konca, a okoliščine mu niso bile pisane na kožo. Vročina nikoli ni bila njegov zaveznik, po bakujskih cestah pa je vedno drvel v času, ko so bile bolj znosne in nižje. "Škoda za Jana, ki je bil med ubežniki. Res je imel veliko smolo. Gregor mi je pomagal, kolikor je lahko, hvala za podporo, ko pa sem ostal sam, sem skušal dati od sebe, kolikor sem lahko," je povedal 34-letni Primorec, član azerbajdžanskega kluba Synergy Baku Cycling Project.

Na koncu je osvojil 29. mesto. Ko je ostal sam, se je spopadel z odgovorno vlogo, ki se je povečala že pred dnevi, ko je nastop na igrah nepričakovano odpovedal Luka Mezgec. "Precejšnji del bremena je slonel na meni. To mi je resda dalo še dodatno motivacijo, a je šlo le toliko, kot je šlo. Če bi bil na dirki prisoten še kakšen dodaten slovenski kolesar, bi lahko kaj naredili. Ob takem vremenu, bilo je zelo vroče, več kot 30 stopinj, sam verjetno ne bi mogel več, bi pa kdo drug od Slovencev, ki mu bolj ustreza vročina, najbrž lahko posegel tudi v boj za medalje," je priznal, da mu pogoji niso bili niti najmanj všeč.

Bertoncljeve zabave se niso udeležili

Ko je nastopil na evropskih igrah, je v Sloveniji potekal kolesarski praznik, ki se je končal z zmago Primoža Rogliča, letošnjega zmagovalca dirke po Azerbajdžanu. "Žal se na obeh koncih ne da biti. Obe tekmi sta pomembni, glede na to, da sem na dirki Po Sloveniji nastopal že večkrat, pa sem bil raje tukaj," je dejal Mugerli, vesel dragocene izkušnje, ko se je družil z različnimi športniki v atletski vasi in od bližje občutil moštveni duh evropskih iger.

"Lepo je navezati stik tudi s kakšnim drugim športnikom, ne le kolesarjem. Vzdušje je bilo pravo, zlasti po sobotni medalji Saša Bertonclja. Bila je zlata, tako je bilo krasno. Imeli smo zabavo, ki pa se je na žalost nismo udeležili, saj smo morali zgodaj spat. Tako žal nismo uživali kot drugi," je v smehu naštel edino stvar, ki ga poleg vročine zmotila na evropskih igrah v Bakuju.

Ne spreglejte