Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2022,
16.12

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

3

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Matevž Govekar Jan Tratnik Domen Novak Bahrain Victorious

Ponedeljek, 13. 6. 2022, 16.12

2 tedna, 5 dni

ekipa Bahrain Victorious na dirki po sloveniji

Arabsko moštvo stavi na Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

3

Matej Mohorič | Bahrain Victorious bo na 28. izvedbi Dirke Po Sloveniji nastopil s štirimi Slovenci.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Bahrain Victorious bo na 28. izvedbi Dirke Po Sloveniji nastopil s štirimi Slovenci.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kolesarsko moštvo Bahrain Victorious bo na 28. izvedbi Dirke Po Sloveniji, ki se bo v sredo začela v Novi Gorici, v nedeljo pa končala v Novem mestu, računalo na pretežno slovensko zasedbo. Od šesterice kolesarjev bodo štirje Slovenci, prvo ime je Matej Mohorič, predstavil pa se bo tudi novinec v ekipi, 22-letni Idrijčan Matevž Govekar. 

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar komaj čaka na nov odmerek adrenalina

Bahrain Victorius na petdnevno Dirko Po Sloveniji (15.–19. junij), na kateri bodo kolesarji prevozili 791,3 kilometra in opravili z 9.152 višinskimi metri, pošilja štiri Slovence: Jana Tratnika, Mateja Mohoriča, Domna Novaka in debitanta Matevža Govekarja. Ob njih pa še Nemca Jasho Sütterlina in Avstralca Heinricha Hausslerja.

Krištof Knap
Sportal Zdravnik z atletske steze, ki ima covid-19 protokol v malem prstu

Domen Novak je glavni adut arabskega moštva za najvišja mesta v skupni razvrstitvi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Domen Novak je glavni adut arabskega moštva za najvišja mesta v skupni razvrstitvi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Letošnja izvedba dirke je nekoliko spremenjena in zahtevnejša. Naša strategija je zmagati na vsaki etapi. Poleg tega imajo kolesarji dnevni cilj doseči najboljši mogoči položaj na dirki. Domen Novak, ki je uspešno končal Giro d’Italia, je naš adut za najvišja mesta v skupni razvrstitvi," je za uradno spletno stran kluba dejal športni direktor Gorazd Štangelj.

Primož Roglič
Sportal Roglič poslal Pogačarju sporočilo

Predstavil se bo tudi novinec v ekipi Matevž Govekar. | Foto: Grega Valančič/Sportida Predstavil se bo tudi novinec v ekipi Matevž Govekar. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prva etapa je zelo tehnična, na tej pričakujemo napad letošnjega kapetana Mateja. Heinrich in Matej bosta imela priložnost prevzeti vodstvo v drugi etapi, saj se bo končala s šprintom. To je tudi priložnost, da naš najnovejši član ekipe Matevž pokaže svoje kolesarske sposobnosti. Tretja etapa se konča na starem gradu v Celje, s strmim vzponom, kjer lahko zmaga Matej. V četrti, kraljevski etapi, etapi, pričakujemo, da se bo za zmago boril Domen. Zadnja etapa ima nov dodatek, vzpon na Trško goro, ki je zelo zanimiva zaradi tehničnega spusta v Novo mesto, kjer bi bil lahko v položaju za vodstvo znova Matej," se je Štangelj še sprehodil po etapa 28. izvedbe Dirke po Sloveniji.

Ta se bo začela v sredo v Novi Gorici, končala pa v nedeljo v Novem mestu.

Tim Merlier
Sportal Na slovenskih cestah junak Gira in Toura
novinarska konferenca 28. Dirka po Sloveniji
Sportal Izjemno zanimanje tujih medijev za dirko Po Sloveniji
Ne spreglejte