Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2016,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Adria Mobil David Per Domen Novak Poreč

Nedelja, 14. 2. 2016, 15.47

8 let

Adria Mobil uspešno začela novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V zadnjih letih najboljša slovenska kolesarska ekipa Adria Mobil je kljub temu, da je ostala brez Marka Kumpa uspešno začela novo sezono.

Na uvodni dirki, veliki nagradi Lagune v Poreču, sta se dva novomeška kolesarja uvrstila na stopničke, David Per je zasedel drugo, Domen Novak pa tretje mesto.

Na 163 kilometrov dolgi progi je bil od Novomeščanov v šprintu hitrejši le 193 centimetrov visoki Italijan Filippo Ganna, član Lampreja.

Izjemnega Italijana se nista mogla otresti Odločilen trenutek na dirki se je zgodil po dobre pol ure dirkanja, ko je pobegnilo 14 kolesarjev. Složno so vozili do Motovuna, ko je pobudo prevzel Domen Novak in narekoval hud tempo. Na vrhu vzpona mu je sledil le še klubski kolega David Per.

Po nekaj kilometrih se je ubežnikoma pridružil Italijan Ganna, do lani član elitne ekipe Lampre Merida. Pred dvema letoma je Ganna zasedel četrto mesto na svetovnem in evropskem prvenstvu na kronometer v kategoriji do 23 let. Oba Adriina kolesarja sta Italijana napadala zadnji 20 kilometrov, vendar se ga nista mogla otresti.

"Letelo je 'do daske'" "Danes smo vozili brez napake. Fantje so naredili vse, kar smo se dogovorili. Na izredno zahtevni dirki je bil Italijan boljši," je po dirki priznal trener Adrie Boštjan Mervar.

"Ko je 'Lojz' (Domen Novak op. p.) začel vleči na klanec, sem mu le prišepnil, koliko naj pritisne. Na vrhu vzpona sem bil presenečen, ko sem videl, da sva ostala sama. Na to se je nama pridružil še Ganna in do cilja je letelo 'do daske'. Na koncu sva ga izmenično napadala, vendar se ni dal. V cilju je bil enostavno boljši in mu moram le čestitati. S formo sem zadovoljen in komaj čakam naslednje dirke," pa je bil vesel David Per.

Slovenski uspeh sta na dirki druge kategoriji s petim in šestim mestom dopolnila Andi Bajc (Amplatz) in Žiga Grošelj (Sava Kranj).

Ne spreglejte