Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2012,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Graz 99ers

Nedelja, 15. 1. 2012, 9.38

8 let

''Zmaji'' odločeni: zmaga in končnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Do konca prvega dela imata Olimpija in Gradec le še tri tekme, prva ima pred drugim šest točk prednosti. ''Zmaji'' za končnico potrebujejo le točko ali poraz z manj kot tremi zadetki.

Po petkovih obračunih ostajajo v borbi za dve mesti, ki še neposredno vodita v končnico, še tri ekipe, saj sta Dunaj in Beljak že izpadla iz vseh kombinacij. V najboljšem položaju so ''zeleno-beli'', ki so v petek z zmago na Madžarskem naredili pomemben korak proti končnici. Po treh porazih v tej sezoni s SAPA Fehervarjem pa so utišali tudi skeptike, ki so se obračuna bali, saj so zmagali s 7:6. Skupaj je padlo 13 zadetkov na petek 13., ki je bil na koncu nesrečnejši za madžarsko zasedbo.

Kdor si je tekmo ogledal, ni imel občutka, kako pomembna je. Igra v obrambi nikakor ni bila podobna tisti, ki bi jo pričakovali. Pričakovali pa bi takšno, kot se igra v končnici. Z malo zadetki. Gledalci so že v prvi minuti videli po en zadetek na vsaki strani, nato preobrate, v zadnjem delu igre tri gole prednosti Olimpije, ki je nato trepetala za zmago, saj so se Madžari približali na zgolj zadetek zaostanka. ''Nenormalna tekma. Obe ekipi sta bili izjemno ofenzivni, kar dokazuje tudi rezultat 7:6. Na srečo je nam uspelo doseči zadetek več,'' je po tekmi za uradno stran lige dejal Hannu Järvenpää, ki pa je pogled hitro usmeril proti igri v obrambi: ''V prihodnje moramo zmanjšati napake v obrambi na minimum.''

Točka ali poraz z manj kot tremi zadetki

V nedeljo lahko izbranci finskega stratega končajo vsa ugibanja, kateri dve ekipi se bosta kot zadnji neposredno uvrstili v končnico. V Tivoli prihaja Gradec, ki so na zadnjih sedmih tekmah zmagali kar šestkrat. Račun je preprost. Olimpija potrebuje točko ali pa poraz z manj kot tremi zadetki razlike, vendar pa igralci niti ne pomislijo na različne špekulacije, želijo si zmago. Konec koncev so na koncu lahko še vedno četrti, KAC ima le točko prednosti.

''Pred domačimi navijači si želimo zmage in končne uvrstitve med šest najboljših ekip, s tem pa bi si tudi zagotovili mesto v končnici. Gradec v zadnjem času kaže odlične predstave, igra na visokem nivoju, še posebej pa je nevaren njegov prvi napad. V obrambi bomo morali biti bolj zbrani,'' pred obračunom pravi Finec, ki bo znova lahko računal na Damjana Dervariča, medtem ko bosta Anže Ropret in Miha Verlič še naprej odsotna.

Ne spreglejte