Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 10. 2017,
17.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Andrej Nazarov Neftehimik Nižnekamsk legionarji liga KHL Žiga Jeglič

Sobota, 21. 10. 2017, 17.17

6 let, 6 mesecev

Seli se v Nižnekamsk

Žiga Jeglič le našel novega delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Žiga Jeglič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski hokejski napadalec Žiga Jeglič, ki so se mu pri KHL-ovcu Torpedu iz Nižnega Novgoroda pred dvema tednoma zahvalili za sodelovanje, je našel nov klub. V prihodnje bo nosil dres še enega moštva iz močne razširjene ruske lige. Preselil se je k Neftehimiku iz Nižnekamska, za katerega je debitiral v nedeljo, ko so z 2:0 premagali Jekaterinburg. Jeglič je podal za vodstvo z 1:0.

Reprezentančnemu napadalcu Žigi Jegliču se je pred letošnjo sezono izpolnila želja. Zanimanje zanj so po treh letih pri Slovanu iz Bratislave pokazali v Rusiji, kjer se je želel preizkusiti. Pridružil se je Torpedu iz Nižnega Novgoroda, a 29-letnik na 15 tekmah Kontinentalne hokejske lige z zgolj s štirimi podajami ni navdušil vodilnih.

Ti so ga za 24 ur ponudili drugim klubom, a ga nihče ni povabil v svojo sredino. Ruski kolektiv je nato razdrl pogodbo z Jegličem in mu omogočil, da si poišče nov klub (pred razdrtjem pogodbe so pri Torpedu dejali, da obstaja možnost, da se bo preselil k njihovi podružnici iz manj kakovostne lige VHL Sarovu).

Vodi ga vročekrvni Nazarov

Vse od 6. oktobra se je ugibalo, kje bo Gorenjec, ki se na naše sporočilo pred dnevi ni odzval, nadaljeval kariero. Odgovor je prišel v soboto, in sicer Jeglič ostaja v ligi KHL. Postal je član Neftehimika iz Nižnekamska, ki mu gre na vzhodu precej dobro. Po 23 tekmah je na petem mestu.

Novo Jegličevo moštvo vodi vročekrvni trener Andrej Nazarov, znan po izpadih iz preteklosti. Med drugim se večkrat huduje nad sodniki, zaradi česar je moral že nemalokrat predčasno končati tekmo, pred leti se je s palico spravil na navijače, očitali pa so mu tudi fizično obračunavanje s klubskim zdravnikom.

Eden od izpadov Andreja Nazarova:

Debitiral z zmago nad nekdanjim moštvom Tičarja, Muršak še ne igra

Za Neftehimik je s podajo za 1:0 debitiral v nedeljo, ko so doma z 2:0 premagali Avtomobilist Jekaterinburg. Pri tem je sezono začel še en slovenski napadalec Rok Tičar, a se je s klubom pred tedni razšel in se preselil k Torpedu, kjer je za nekaj tekem moči združil z Jegličem.

Član Torpeda je tudi kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak. Štajerec za Ruse zaradi poškodbe še ni odigral nobene tekme, nad čemer v klubu niso navdušeni. Torpedo je četrti na zahodu, kjer zanesljivo vodi aktualni prvak SKA Sankt Peterburg.

Jan Muršak v tej sezoni ni odigral niti tekme. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak v tej sezoni ni odigral niti tekme. Foto: Vid Ponikvar

V ligi KHL igra še Robert Sabolič. Napadalec brani barve Admirala Vladivostoka, ki je nedavno zamenjal glavnega trenerja. Nekateri ruski mediji so poročali, da je Admiral s Slovencem pred dnevi podpisal novo pogodbo za tekočo sezono pod novimi, domnevno manj prijaznimi pogoji.

Sabolič, od katerega so po odlični zadnji sezoni pričakovali več, je v soboto Admiralu pomagal do zmage z 2:1 po kazenskih strelih nad kitajskim Kunlunom. Naš reprezentant je podal za izenačenje na 1:1 in uspešno izvedel kazenski strel. Po 23 tekmah je pri devetih točkah (štirje zadetki, pet podaj).

Ne spreglejte