Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Rok Tičar Avtomobilist Jekaterinburg Jan Muršak Žiga Jeglič Robert Sabolič legionarji liga KHL Admiral Vladivostok Torpedo Nižni Novgorod

Četrtek, 28. 9. 2017, 10.13

6 let, 6 mesecev

Iz Jekaterinburga v Nižni Novgorod

Rok Tičar od enega KHL-ovca k drugemu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Rok Tičar | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski hokejski reprezentančni napadalec Rok Tičar in moštvo Kontinentalne hokejske lige Avtomobilist iz Jekaterinburga sta končala sodelovanje. Zgodaj popoldan je postalo jasno, da bo legionar kariero nadaljeval pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda, katerega člana sta Žiga Jeglič in Jan Muršak.

Ruski klub iz Jekaterinburga je v sredo zvečer v javnost poslal informacijo, da Rok Tičar ni več njegov član. Kot so zapisali pri KHL-ovcu, sta se strani razšli sporazumno.

Tičar se je v Jekaterinburg preselil na začetku lanske sezone, v kateri je odigral 55 tekem, dosegel pa 15 zadetkov in osem podaj. V letošnjem tekmovalnem obdobju ga stari znanec slovenskega hokeja Vladimir Krikunov na ledeno ploskev ni poslal tolikokrat, kot bi si želel. Trener trenutno četrtega moštva vzhodne konference lige KHL je nanj računal le na osmih obračunih od 14. 28-letnik je na teh tekmah ostal brez zadetka, zbral pa štiri podaje.

Pridružil se je slovenskemu Torpedu

V četrtek zgodaj popoldan je postalo jasno, kar so Rusi namigovali že včeraj, in sicer, da bo Tičar nadaljeval kariero pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda, katerega člana sta Žiga Jeglič, s katerim je Tičar v napadu preživel velik del kariere, in Jan Muršak. A porajala so se tudi vprašanja, ali bosta slovenska napadalca sploh ostala pri Torpedu, h kateremu sta se preselila pred to sezono.

Spomnimo, poškodovani Muršak za svojega novega delodajalca sploh še ni odigral uradne tekme. Konec avgusta nam je povedal, da so v Rusiji spregledali zlom v roki, ki so ga odkrili šele v Nemčiji, potrdili pa tudi v ZDA. Takrat je dejal še, da upa, da se bo na ledeno ploskev vrnil v začetku oktobra. Za zdaj zanj še ni igral in morda sploh ne bo.

Jan Muršak v tej sezoni še ni odigral tekme. Bo ostal pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak v tej sezoni še ni odigral tekme. Bo ostal pri Torpedu iz Nižnega Novgoroda. Foto: Vid Ponikvar

Trener Torpeda Peteris Skudra je pred dnevi namreč ruski sedmi sili dejal, da v strokovnem štabu naj ne bi bili povsem seznanjeni s položajem, da ne vedo, kdaj naj bi se Muršak vrnil, če se sploh bo … Obstajala naj bi možnost, da ena najbolj zvenečih okrepitev ruskega kolektiva te sezone zapusti klub.

Kot pomembna dodana vrednost je v klub prišel tudi Jeglič, od katerega so, in tega ne skrivajo, pričakovali več kot štiri podaje na 13 tekmah. S prihodom Tičarja, ki bo po dobri sezoni spet združil moči v klubu z Jegličem (zadnjič sta skupaj igrala pri Slovanu iz Bratislave), je Torpedo zapustil centralni napadalec Kirill Rasskazov. Bo šlo slovenskemu paru bolje?

Pestrih 24 ur

Rok Tičar in Žiga Jeglič bosta spet združila moči. | Foto: Vid Ponikvar Rok Tičar in Žiga Jeglič bosta spet združila moči. Foto: Vid Ponikvar

"Prestop se je zgodil res hitro. Veseli me, da sem v tako kakovostnem klubu, kot je Torpedo. Dobro se spomnim, kako težko je bilo igrati proti Nižnemu Novgorodu. Zdaj je v mojih rokah, da klubu pomagam po najboljših močeh. Čeprav se je v zadnjih 24 urah zgodilo veliko, se počutim dobro in sem pripravljen na boj. Poznam nekaj hokejistov, ki igrajo za Torpedo, z nekaterimi se poznam že dolgo. S Kundratekom sva igrala pri Slovanu, z Jegličem sem igral vse otroštvo, najprej na Jesenicah, nato še v reprezentanci. Mislim, da bom tudi z drugimi hitro našel skupen jezik tako na ledeni ploskvi kot zunaj nje," je Tičar povedal za uradno spletno stran Torpeda, ki se mu je že pridružil na treningu. Njegovo novo moštvo bo v petek gostovalo pri Vitjazu iz Podolska.

Saboliču gre še najbolje od Slovencev, a …

Zdi se, da je te dni od Slovencev glede svoje prihodnosti v ligi KHL lahko še najbolj miren napadalec Admirala Vladivostoka Robert Sabolič, ki je na 14 tekmah trikrat zadel in enkrat podal. Bi bil pa Gorenjec zagotovo bolj vesel, če bi šlo njegovemu klubu bolje. Na 15 tekmah so le štirikrat zmagali, kar je dovolj za zgolj 11. mesto vzhodne konference. Od končnice jih loči že deset točk.

Novembra prvi reprezentančni zbor

Omenjeni slovenski kvartet v zadnjem času igra ključno vlogo v slovenski izbrani vrsti. Informacije o poškodbah in neigranju tako niso nič kaj prijetna informacija za selektorja risov Karija Savolainena in njegove pomočnike, ki bodo varovance prvič zbrali v začetku novembra, ko bodo v Parizu na EIHC turnirju igrali s Francozi, Latvijci in Belorusi.

Ne spreglejte