Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2017,
17.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Jan Muršak Torpedo Nižni Novgorod legionarji liga KHL poškodba Žiga Jeglič Rok Tičar Robert Sabolič

Torek, 29. 8. 2017, 17.51

6 let, 7 mesecev

Zlom kosti v roki

Muršak v primežu nove poškodbe: Upam, da se zaceli. Operacija bi bila lahko tvegana.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Ne vem, kdaj in kako se mi je poškodba zgodila, a po dveh pripravljalnih tekmah niti palice nisem mogel več držati v rokah. Najprej so pri CT-slikah spregledali zlom kosti v roki, v Nemčiji pa so to takoj ugotovili. Upam, da se bo zacelilo oziroma da bolečina poneha, saj bi bila operacija tvegana," po novi poškodbi sporoča kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak in upa, da bo v začetku oktobra spet igral.

Jan Muršak v zadnjem letu in pol res ni imel sreče s poškodbami. Na kapetana naše izbrane vrste se v zadnjem času zdravstvene tegobe lepijo druga za drugo. Sredi marca 2016 si je ob blokiranju strela na tekmi končnice Kontinentalne hokejske lige zlomil mečnico desne noge in predčasno končal sezono, novembra lani si je na reprezentančnem turnirju poškodoval še ramo in se brez operacije vrnil šele po dobrih dveh mesecih.

Od takrat pri moskovskem CSKA ni več dobival toliko minutaže in takšne vloge, kot si je je želel. Ko mu je po sezoni potekla pogodba z ruskim velikanom, je moral poiskati novega delodajalca in pa tudi nov, dodaten elan za igro. Za sodelovanje se je dogovoril s Torpedom iz Nižnega Novgoroda, kjer mu slovensko družbo dela Žiga Jeglič.

Izpustil večino pripravljalnih tekem

Štajerec ima zlomljeno kost v roki. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Štajerec ima zlomljeno kost v roki. Foto: Morgan Kristan / Sportida

A tudi tu ni šlo vse po načrtih. Muršak je zaradi poškodbe izpustil večino pripravljalnih tekem KHL-ovca, zaigral sicer na pripravljalnem taboru v Švici, a prvi dnevi nove sezone razširjene ruske lige so potrdili črne napovedi, da Štajerec še ni nared za igro. Izpustil je prve tri obračune nove sezone, klubske informacije o njegovi odsotnosti so bile izjemno skope oziroma jih sploh ni bilo.

So pa v ponedeljek nekateri ruski mediji poročali, da naj bi se 29-letnik zaradi poškodbe na ledeno ploskev vrnil šele sredi oktobra. Pesti ga poškodba zapestja. Za več informacij smo se v ponedeljek obrnili na Muršaka, ki nam je v torek iz ZDA potrdil slabe novice.

Spregledali zlom, stanje pa se je slabšalo

"Gre za zlomljeno kost v roki. Ne vem, kdaj in kako se mi je to zgodilo. Tretji dan me je začelo boleti, a v Rusiji nisem dobil počitka, tako da je šlo samo na slabše. Tudi pri CT-slikah so spregledali zlom, zato sem naprej treniral, a po dveh pripravljalnih tekmah nisem mogel niti palice držati v rokah," pravi slovenski napadalec, ki je po vseh bolečinah želel novo strokovno zdravstveno mnenje v tujini.

Trenutno je v ZDA, kjer so potrdili enako diagonozo kot v Nemčiji. | Foto: Vid Ponikvar Trenutno je v ZDA, kjer so potrdili enako diagonozo kot v Nemčiji. Foto: Vid Ponikvar

V Nemčiji takoj ugotovili, za kaj gre

Odpravil se je v Nemčijo, kjer so kaj hitro potrdili, da ne gre za nedolžno poškodbo. "Takoj so ugotovili, da gre za zlom in da bo potreben počitek. Štiri tedne bom nosil opornico. Upam, da se v tem času zaceli oziroma da bolečina poneha. Operacija bi bila namreč zelo tvegana, saj je v bližini živec," se okrevanja brez operativnega posega nadeja član Torpeda.

Muršak je trenutno v ZDA, kjer je v ponedeljek dobil mnenje zdravnika Detroita, ki je podal povsem enako diagnozo kot v Nemčiji. Do sredine septembra bo ostal tam, nato pa se bo vrnil v Rusijo. Kot še pravi, upa, da bo spet zaigral že v začetku oktobra.

Najbolje med Slovenci kaže Torpedu

Od treh klubov lige KHL, v katerih imamo svoje predstavnike, gre za zdaj najbolje prav Torpedu Jegliča in Muršaka. Po treh tekmah, dveh zmagah in porazu v podaljšku je na drugem mestu zahodne konference. Dve zmagi na treh tekmah je zbral tudi Avtomobilist Jekaterinburg Roka Tičarja, zelo slabo pa je novo tekmovalno obdobje začel Admiral Vladivostok Robert Saboliča. Po štirih tekmah ima na računu nič točk in je zadnji. Najbolje gre za zdaj prvaku SKA Sankt Peterburg, po štirih tekmah je na vrhu brez izgubljene točke. Slovenska napadalca pri Torpedu, ki je po treh tekmah na drugem mestu svoje konference, Muršak in Žiga Jeglič še vsaj mesec dni ne bosta združila moči na ledu. | Foto: Hokejska zveza Slovenije Slovenska napadalca pri Torpedu, ki je po treh tekmah na drugem mestu svoje konference, Muršak in Žiga Jeglič še vsaj mesec dni ne bosta združila moči na ledu. Foto: Hokejska zveza Slovenije

Novembra premor

Moštva v ligi KHL so kot prva začela prvenstveno sezono. Prvi reprezentančni premor jih čaka drugi teden novembra, ko bo na delu tudi slovenska izbrana vrsta. Risi bodo na turnirju EIHC v Franciji palice prekrižali z domačini, Latvijci in Belorusi. Drugi premor bo od konca januarja do konca februarja, ko bo čas za olimpijske igre. V Pjongčangu bo sodelovala tudi naša reprezentanca, ki se bo v skupinskem delu pomerila z Rusijo, ZDA in Slovaško.

Poškodovan tudi Pem

Z zdravjem nima sreče še en reprezentant. Mladi napadalec Nik Pem, ki se je pred sezono vrnil domov na Jesenice, jo je skupil na pripravljalnem turnirju železarjev v Kapfenbergu. Kot poročajo Jeseničani, si je Pem v finalu izpahnil ramo. Kako resna je poškodba, bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Ne spreglejte