Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2016,
12.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice hokej Nik Zupančič

Nedelja, 19. 6. 2016, 12.26

6 let, 7 mesecev

Vrnitev selektorja na Gorenjsko

Trenersko krmilo Jeseničanov bo spet prevzel Nik Zupančič: Klub ne bo breme selektorskemu delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

1

Nik Zupančič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Hokejiste Jesenic, ki bodo prihodnjo sezono nastopali v Alpski ligi, bo vodil selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič.

Potem ko so železarji pretekli teden potrdili, da bodo igrali v novoustanovljenem tekmovanju Alpski ligi, so zavihali rokave in začeli kadrovanje. Prvi novi igralec, ki bo nosil rdeči dres, je obetavni Celjan Žan Jezovšek, na trenersko mesto pa bo sedel stari znanec Jesenic Nik Zupančič. Slovenski selektor je Jeseničane vodil že v drugem delu sezone 2014/15 in jih popeljal do naslova državnih prvakov.

Vselej ostali v stiku

Zupančič, ki je pred dnevi v pogovoru za Sportal dejal, da se je o ligi dodobra pozanimal in jo preučil, meni, da bo delo na klubski ravni dodana vrednost selektorski vlogi.

"Dogovor o vrnitvi na Jesenice ni kar padel z neba. Po mojem odhodu z Jesenic se naše vezi niso pretrgale, ostali smo v stiku in Jesenice so nekako ves čas ostajale možnost za moje klubsko delo. Še posebej po tem, ko so ob koncu te sezone na Jesenicah pokazali veliko zanimanje za moje trenersko delo. Zanesljivo je pomagala pretekla izkušnja, ki sem jo imel. Na Jesenicah smo že sodelovali zelo dobro, kakovostno, profesionalno in rezultatsko uspešno. Z novo Alpsko hokejsko ligo se bo kvaliteta v primerjavi z INL precej povečala, s tem pa tudi vložek v ekipo," je razloge za vrnitev v klubski diktafon komentiral 47-letni strateg.

Veliko veselja je leta 2015 Zupančič, ki pravi, da klubska vloga ne bo breme za selektorsko, prinesel v tabor Jesenic, s katerim želi v prihodnji sezoni doseči veliko. | Foto: Vid Ponikvar Veliko veselja je leta 2015 Zupančič, ki pravi, da klubska vloga ne bo breme za selektorsko, prinesel v tabor Jesenic, s katerim želi v prihodnji sezoni doseči veliko. Foto: Vid Ponikvar

Klubske obveznosti ne bodo breme

"Ampak sam vložek me ne zanima, sam sem bolj usmerjen v delo z ekipo, njen potencial in to, da bo ta ekipa tudi konkurenčna v tekmovanju. Kot trener si želim z ekipo doseči čim več. Dobro je, da bo ekipa profesionalna, kar pomeni, da se bo tudi od trenerja veliko pričakovalo. Vse skupaj ima zdaj večji smisel, tako rezultatsko kot organizacijsko. Kar pa se moje dvojne vloge tiče, pa lahko rečem, da je dobro, da je trener v stalnem pogonu. Klub ne bo breme selektorskemu delu in obratno, bo pa dobra dopolnitev," je o ciljih in dvojni vlogi še dejal Zupančič.

Alpska liga ni več amaterska stvar:

V Alpski ligi bo igralo 16 moštev, v soboto je dovoljenje italijanske zveze dobil še Neumarkt in se kot zadnji pridružil sosedski druščini. V tej bo osem italijanskih (Asiago, Fassa, Gardena, Pusteral, Ritten, Cortina, Sterzing in Neumarkt), sedem avstrijskih klubov (Lustenau, Feldkirch, Bregenzerwald, Kitzbühel, Zell am See, KAC II, Salzburg II) in Jesenice.

 

Ne spreglejte