Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 8. 2021,
17.29

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

HK SŽ Olimpija HDD Sij Acroni Jesenice

Sreda, 11. 8. 2021, 17.29

1 leto, 2 meseca

Pripravljalne tekme

Za ogrevanje tako Jeseničani kot Ljubljančani premagali Madžare

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Najboljša slovenska hokejska kluba, HDD Sij Acroni Jesenice in KH SŽ Olimpija, sta odigrala prvi pripravljalni tekmi pred sezono in oba sta se pomerila z istim tekmecem, ekipo MAC iz Budimpešte.

Jeseničani so madžarsko moštvo v torek zvečer v Podmežakli premagali kar z 8:3, Ljubljančani pa dan kasneje, prav tako v Podmežakli, s 5:1.

Slovenski prvaki železarji, ki bodo tudi v prihodnji sezoni nastopali v Alpski ligi, so tekmo odprli nekoliko slabše, njihov švedski vratar Oscar Fröberg je bil premagan v sedmi minuti, nato pa so prek finske naveze Jasperi Viikila – Eetu Elo izenačili ter prevzeli vajeti v svoje roke. V drugo tretjino so vstopili z dvema goloma Žige Urukala, a se Madžari še niso predali in z golom obdržali stik, Jaša Jenko je nato poskrbel za vodstvo s 4:2, potem je spet udarila finska naveza in svoj drugi in tretji gol na tekmi je zabeležil Elo, gostje so še tretjič zatresli mrežo Fröberga, nato pa je Jenko poskrbel za vodstvo s 7:3. V zadnji tretjini je zadel le še Erik Svetina.

Nik Zupančič
Sportal Zupančič: Treba je bilo nadomestiti tiste, ki so odšli, mislim, da nam je to v dobri meri tudi uspelo

"Prva tekma pripravljalnega dela je za nami. Vedno je sezono super začeti z zmago in veliko doseženimi goli. Zagotovo moramo popraviti še veliko stvari. Sploh zadetkov ob igralcu več med sezono ne bomo smeli prejemati. Sicer smo odigrali po trenerjevih načrtih, ki smo se jih držali, in tako prišli do zmage. Tudi noge so bile težke, saj je za nami nekaj zahtevnih treningov. Vse skupaj je osnova za dobro sezono. Prva tekma je za nami, zdaj pa že pogledujemo naprej," je za spletno stran jeseniškega kluba povedal napadalec Luka Ulamec.

Danes so se nad MAC-om znesli še Ljubljančani, ki se pripravljajo na ligo ICEHL (nekdanjo EBEL), dvakrat je zadel Nik Simšič, po enkrat pa še Žiga Pance, Miha Zajc in Tadej Čimžar. Olimpija bo v petek odigrala še prijateljsko tekmo z madžarsko Hydro Fehervar AV19. Jeseničani se bodo v soboto pomerili s Pustrertalom.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija pred sezono 2021/22
Sportal Zmaji pripravljeni na elito: zavedajo se razmerij moči, a stavijo na energijo

 

Ne spreglejte