Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 8. 2021,
17.41

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

2

Natisni članek

Ljubljana Miha Butara Žiga Pance Mitja Šivic IceHL HK SŽ Olimpija

Četrtek, 5. 8. 2021, 17.41

2 leti, 8 mesecev

HK SŽ Olimpija pred sezono 2021/22

Zmaji pripravljeni na elito: zavedajo se razmerij moči, a stavijo na energijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

2

HK SŽ Olimpija pred sezono 2021/22 | Ljubljančani so pripravljeni na novo hokejsko sezono. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljančani so pripravljeni na novo hokejsko sezono.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ljubljanske hokejiste še šest tednov loči od začetka nove sezone, v kateri se bo SŽ Olimpija prvič merila v najmočnejšem regionalnem tekmovanju. V ljubljanskem taboru so pred novim začetkom zadovoljni in poudarjajo, da bodo s trdim delom nadomestili morebitne primanjkljaje pri izkušnjah in na finančnem področju v primerjavi s tekmeci.

Liga ICEHL, nekdanja liga Ebel, se bo začela 17. septembra. Ljubljančani bodo prvo domačo tekmo igrali 19., že avgusta pa jih čakajo pripravljalne tekme, v začetku septembra pa tudi uvod domače sezone v pokalnem tekmovanju.

HK Olimpija Vipiteno Nik Simšič Žiga Pance
Sportal Olimpija na prvi tekmovalni test na Jesenice, ICEHL začenjajo na Tirolskem

Okrepljeni računajo na navijače

V klubu so se, kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik Miha Butara, okrepili na marketinškem področju in dodali trenerje mlajših selekcij. Prav tako pa so močnejši tudi finančno, proračun celotnega pogona bo v prihajajoči sezoni znašal približno 1,3 milijona evrov, veliko pa bo odvisno od gledalcev oziroma od tega, v kolikšni meri bodo ti lahko prisotni na tribunah.

Sezonske vstopnice bodo stale 150 evrov, imetniki tistih iz prejšnje sezone bodo lahko uveljavili popust, dnevne cene pa bodo 15 evrov pred tekmo in deset v predprodaji, s čimer želijo spodbuditi pravočasen nakup. Kupci pa bodo lahko za svoj nakup izkoristili tudi turistične bone.

Žiga Pance, Mitja Šivic in Miha Butara so razkrili, kako se pripravljajo na vrnitev v ligo ICEHL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Žiga Pance, Mitja Šivic in Miha Butara so razkrili, kako se pripravljajo na vrnitev v ligo ICEHL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Z mladinsko ekipo v tekmovanjih nižje ravni 

"Dodali smo na strokovnem področju. Kot v vsaki sezoni skušamo okrepiti svojo piramido. Po lanski sezoni smo klub tudi finančno okrepili. Dobili smo nove podpornike, stari so povečali vložek. Smo na trdnih finančnih temeljih in to omogoča normalen razvoj," je o strukturi in delovanju kluba v ICEHL dejal Butara.

Imeli bodo tudi mladinsko ekipo, ki bo delovala kot B-ekipa članski, nastopala pa tudi v mednarodni ligi IHL in mladinski ligi ICEHL, je strukturo selekcij razložil športni direktor Jože Kovač.

HK Olimpija
Sportal Ljubljančani začeli s treningi na ledu

Pred velikimi izzivi

"Vesel sem, da je pred nami velik izziv. Vsi se zavedamo, da je liga, v katero vstopamo, absolutno velik zalogaj. Zdaj smo začeli trenirati na ledu, a temelje smo postavili že veliko prej. Odzivnost je dobra, delovne navade presenetljivo dobre. Vidi se napredek, jaz osebno ne uživam, ko jih vidim trpeti, a stvari morajo biti opravljene. V vseh mojih ekipah je pomembna mentaliteta, za nas v garderobi je to naša hokejska biblija. Nekaj vzponov in padcev bomo doživeli, ampak smo na dobri poti," je o dosedanjem delu priprav dejal glavni trener Mitja Šivic.

Fotogalerija s treninga in novinarske konference HK SŽ olimpije (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23

Šivic je izpostavil tudi to, da ga je prepričal projekt slovenskih igralcev, ker bodo lahko prišli na raven, ki je še ne poznajo, a jih bo dobro delo nagradilo. Sestava ekipe je zdaj dokončna, Šivic pa meni, da so našli pravo kombinacijo večine slovenskih igralcev in nekaj tujcev. V moštvu nimajo težav s poškodbami, edini, ki bo še nekaj časa odsoten, je zaradi težje poškodbe Anže Ropret.

"S tujci je tako, da marsikdo ni zadovoljen s tem, kar smo pripeljali. A se moramo zavedati, kakšne so naše finančne možnosti. Jaz točno vem, kaj hočem videti. Ko pride fant v ekipo, približno vem, kaj pričakujem, in nihče ni presenetil. Vsi so prišli sem, da jim ponudimo možnost odskoka v boljše okolje. Dejstvo je, da od njih pričakujem veliko, res pa je, da še nihče od njih ni igral na takšni ravni," pa je trener zmajev dejal o tujcih.

"Vsak začetek sezone je težek, je pa to samo neka pozitivna stran, da bomo imeli prednost med sezono s tem garanjem avgusta in septembra." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vsak začetek sezone je težek, je pa to samo neka pozitivna stran, da bomo imeli prednost med sezono s tem garanjem avgusta in septembra." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vemo, v kaj se podajamo"

"Skupaj smo že od konca prejšnje sezone. Zdaj smo se zbrali vsi, prisotni so tudi tujci. V garderobi se odlično razumemo. Z vsemi se že poznamo, ker so bili tukaj v preteklosti ali pa smo igrali drug proti drugemu. Vsak začetek sezone je težek, je pa to samo neka pozitivna stran, da bomo imeli prednost med sezono s tem garanjem avgusta in septembra. Veselim se začetka, vemo, v kaj se podajamo. Imamo veliko energije in talent in če bo vsak dal od sebe tisto, kar se pričakuje, bomo imeli zelo dobro sezono," je dejal kapetan Žiga Pance.

Pance ima že veliko izkušenj na tej ravni tekmovanja, a vzporednice težko vleče: "To je velik korak naprej v primerjavi z začetki pred desetimi leti. Vsi se učimo, tako igralci kot vodstvo. Naredili smo ogromen korak naprej. Težko je reči, kje vidim klub. Vse se na koncu vrti okrog denarja. Salzburg ali Dunaj si lahko privoščita veliko, a vsi verjamemo v to ekipo. Resda je mlada, a tudi mladi igralci, če želijo korak naprej, bodo dali vse od sebe. Vsak bo moral dati vse do sebe na vsaki tekmi, ne bo tako kot lani, ko smo v 90 odstotkih tekem vedeli, da bomo zmagali," o tem, kam spada ekipa, pravi Pance.

Preberite še:

Nik Zupančič
Sportal Zupančič: Treba je bilo nadomestiti tiste, ki so odšli, mislim, da nam je to v dobri meri tudi uspelo
Ne spreglejte