Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2013,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija Aleš Mušič

Sobota, 28. 9. 2013, 13.39

8 let

Video: Zdaj je tišina v garderobi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Olimpije še nikoli niso bili tako blizu točki kot na zadnji tekmi proti Celovcu. Le sekunda jih je ločila od podaljška. Na koncu so se morali znova sprijazniti z ničlo in novim porazom.

Za zeleno-belimi je daleč najslabši štart v sezono, odkar so se priključili ligi EBEL. Vedno jim zmanjka le drobec zbranosti, da ne pridejo vsaj do točke. Tako so zadnje tri obračune izgubili le z zadetkom razlike. Če jim je na obračunu proti Linzu in Salzburgu zmanjkalo zbranosti za osvojitev točke, pa bi lahko dejali, da jih je proti Celovcu povsem zapustila sreča. Sekundo pred koncem se je namreč plošček odbil od enega izmed glavnih sodnikov pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Manuel Gaier, ki je matiral Jerryja Kuhna. In hkrati na tekmi resnično ni veljal pregovor, da sreča spremlja hrabre, saj so bili izbranci Bojana Zajca veliko borbenejši od nasprotnikov. Metali so se pod ploščke, varovali hrbet drug drugemu, a na koncu je bilo tudi to premalo. Sreča preprosto ni bila na njihovi strani. "Kaj moremo. Na našo žalost se je od sodnika plošček odbil pred vrata, nasprotnik je dosegel gol … Moramo gledati naprej, čim prej pozabiti to tekmo in se osredotočiti na nedeljsko," je na začetku pogovora zmajeval z glavo kapetan Aleš Mušič, ki je nato le nekoliko bolj analiziral dogajanje na igrišču: "V drugi tretjini smo bili boljši nasprotnik, narekovali smo ritem igre. Na žalost smo takoj na začetku zadnje tretjine prejeli izenačujoč zadetek. Nato smo naredili vse, da bi tekmo čim hitreje pripeljali do konca v našo korist. Želeli smo si doseči še četrti zadetek in povesti. A se je, na žalost, obrnilo drugače. Celovec je v zadnji sekundi dosegel tisti nesrečen zadetek …"

Navijači so lahko videli tudi pozitivne stvari, predvsem igro mlajših igralcev. Tretji napad je tako ali tako najbolj živahen med vsemi že od začetka, Miha Verlič, Gregor Koblar in Ken Ograjenšek pa so tudi tokrat izvedli akcijo iz učbenika, po kateri se je med strelce vpisal zadnji. Sploh svoj prvi zadetek v ligi EBEL je dosegel Jure Sotlar, ki je izkoristil izvrstno podajo Jake Zdešarja. "Res je lepo prvič zadeti pred domačimi navijači, vendar je bilo tole na koncu … Pravzaprav moj zadetek ne pomeni nič, saj smo nujno potrebovali dve točki. Na žalost nam ni uspelo. Vsi smo žalostni. Zdaj je tišina v garderobi. Upam, da bomo naslednjič dobili dve točki, ki si ju res zaslužimo," se zadetka po tekmi ni več veselil 20-letni napadalec, ki ga krasi odlično tehnično znanje, medtem ko mu vidno primanjkuje kar nekaj kilogramov za boj s "težkokategorniki", kot so Mike Siklenka in drugi.

Ne spreglejte