Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 3. 2015,
20.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Ponedeljek, 23. 3. 2015, 20.11

6 let, 7 mesecev

Večer Anžeta Kopitarja in pomembna zmaga Kraljev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na torek je bilo v ligi NHL odigrano sedem tekem. Anže Kopitar in Los Angeles Kings so gostovali pri New Jersey Devils, svoj večer pa je imel prav slovenski hokejist.

Hokejisti LA Kings so tokrat gostovali pri New Jersey Devils. Na koncu so pomembno zmago dosegli Kralji, glavni junak tekme pa je bil Anže Kopitar. Hrušičan je na tekmi dosegel gol in dvakrat podal ter bi eden najzaslužnejših za zmago Kraljev. Tekma se je končala z izidom 3:1. "Vsakič, ko greš na dolga gostovanja, je prva tekma zelo pomembna. Ne, da jih ne bi spoštovali, vendar to je bila le ekipa, ki nima več možnosti igrati v končnici. Verjetno je bilo videti, da je bila to lahka tekma, vendar je bilo daleč od tega," je po tekmi povedal najboljši slovenski hokejist. Hrušičana veseli tudi dejstvo, da so dodobra omejili število strelov na svoja vrata, hudiči so poskušali le 20-krat: "Pred tekmo smo se pogovarjali o Vancouvru, ki smo mu doma dopustili 42 strelov, kar vsekakor ni spodbudna številka. Tokrat smo želeli omejiti število strelov, kar nam je uspelo."

Za LA Kings – po 7. februarju je zanje spet zaigral branilec Alec Martinez, iz lige AHL pa se je med prvake vrnil Mike Richards – sta v polno zadela še Andrej Sekera in Tyler Toffoli, pri domačih hokejistih pa je edini zadel Scott Gomez. Kopitar in druščina sta trenutno uvrščena na deveto mesto zahodne konference.

"Mislim, da igra iz dneva v dan bolje. Na zadnjih tekmah je res pokazal svojo kakovost, dobro je obvladoval plošček, nadziral igro in bil izjemno dominanten igralec na ledu," je kraljevo 11-ico pohvalil trener Darryl Sutter, ki ga z varovanci že danes čaka nova tekma. Tokrat bo naloga veliko težja, v New Yorku jim bo nasproti stala vodilna ekipa vzhodne konference New York Rangers, s katero so se letos srečali enkrat, ko so izgubili tesno, s 3:4.

Zmagala sta tudi Calgary Flames in Winnipeg Jets, ki sta neposredna tekmeca Kraljev za uvrstitev v končnico.

Ne spreglejte