Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2013,
13.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Graz 99ers

Petek, 1. 11. 2013, 13.59

6 let, 7 mesecev

V Gradcu spopad dveh trenerskih ''gasilcev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija tudi na četrtkovem gostovanju v Celovcu ni pripravila presenečenja in je tako spet ostala brez točk. Tokrat časa za obžalovanje res ni, saj jo v manj kot 24 urah čaka še drugo gostovanje.

Petek je "zmaje" popeljal v Gradec, kjer bodo ob 17.30 odigrali še tretjo tekmo v štirih dneh. Če se prvi dve gostovanji nista izšli po načrtih zeleno-belih, obe so izgubili z 2:4, bodo imeli danes spet priložnost za prve točke v gosteh. A še preden se ozremo v Gradec, poglejmo na Koroško, kjer so bili Ljubljančani v četrtek spet blizu, a na koncu spet tako daleč od točk. Čeprav je imela Olimpija na koncu strel več od celovških gostiteljev, plošček v mrežo ni hotel več kot dvakrat, medtem ko so aktualni prvaki Jerryja Kuhna ugnali štirikrat. Po besedah kanadskega napadalca so se spet prikradle manjše napake, ki so odnesle tako želeno zmago. "Pripravili smo dober začetek, saj smo v igro vstopili napadalno in tudi povedli. V drugi tretjini smo lovili priključek in uspelo nam ga je ujeti, ko smo izenačili na dve proti dve. A nato nam je, kot že tolikokrat do zdaj, spet upadla koncentracija in tu je nov poraz. Težko je, a moramo naprej. V petek nas čaka že tretje gostovanje v tem tednu, ko bomo igrali v Gradcu," je po 17. porazu v sezoni in že desetem v gosteh, kjer letos niso vknjižili še niti točke, kratko in jedrnato srečanje za uradno spletno stran tekmovanja komentiral Jeff Ulmer.

Obe ekipi prevetrili trenerski štab

Na upad koncentracije že vso sezono drug za drugim opozarjajo prav vsi členi Olimpijinega EBEL-ligaškega pogona, a kaj ko se kljub vsem opozorilom prav vsako tekmo prikradejo črne minute. Še veliko težje bo osredotočenost obdržati zvečer, saj je na sporedu že tretje gostovanje v nekoliko več kot 70 urah. Štajerskim nasprotnikom, podobno kot Ljubljančanom, letos ni šlo vse po načrtih, zato so se po 15 obračunih odločili za spremembe na mestu glavnega trenerja. Maria Richerja je zamenjal Petri Matikainen, ki je "graške panterje" do zdaj vodil na treh tekmah ter nanizal dve zmagi in poraz po kazenskih strelih. Da je s prihodom Finca zavel pravi veter, se strinja tudi nekdanji "zmaj" Patrick Coulombe, ki si pred večernim srečanjem želi dveh točk: "S prihodom Matikainena smo dobili novo svežino, v našo igro je vnesel energijo, kar pa ne pomeni, da točke prihajajo same od sebe. Tudi proti Olimpiji bomo morali biti osredotočeni na majhne stvari, ki odločajo o zmagovalcu. Vemo, da to ne bo lahka tekma. Si pa želimo dveh točk, saj je boj za prvih šest mest neizprosen (Gradec je trenutno sedmi, op. a.)."

Kateri trenerski "gasilec" je pripravil boljšo taktiko in kdo bo po tekmi, ki se bo začela ob 17.30, vedrejšega obraza, bo jasno okoli 19. ure.

Ne spreglejte