Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2018,
12.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Aleš Burnik Jaka Sodja risi slovenska hokejska reprezentanca Jan Drozg

Nedelja, 16. 12. 2018, 12.30

5 let, 4 mesece

velik del zlate ekipe prihodnje leto ne bo smel pomagati na sp

Pred Slovenci velik izziv in le še ena neznanka: Upam, da bodo cenili priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je na svetovnem prvenstvu tretjega razreda izpolnila cilj, brez poraza osvojila prvo mesto in napredovala v višji rang tekmovanja. Tam jo prihodnje leto čakajo Belorusi, Norvežani, Latvijci, Avstrijci in še en tekmec, ki bo znan po koncu SP elite. "Pogrešali bomo precej fantov, a upam, da bodo novi cenili to priložnost in se že danes začeli pripravljati na prvenstvo," pravi selektor zlatih risov Aleš Burnik.
 

Jan Drozg SP U20 Bled Slovenija Ukrajina
Sportal Velik uspeh Slovencev na SP: zlata kolajna in napredovanje!

Poljski Tychy bo slovenskim mladim hokejistom ostal v lepem spominu. V zadnjem tednu so tam spisali novo zgodbo o uspehu. Reprezentanca do 20 let je na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine B, na kolena spravila vse nasprotnike (Italijo, Japonsko, Poljsko, Madžarsko in Ukrajino), osvojila prvo mesto in si prislužila napredovanje v divizijo I, skupino A, med 16 najboljših reprezentanc (med elito U20 tekmuje deset ekip, v diviziji I, skupini A, pa šest; v članski eliti je 16 moštev). Jedro ekipe je bilo isto kot aprila lani, ko je zlatim fantom podvig uspel v reprezentanci do 18 let.

Zadnji tekmec bo znan v prvih dneh novega leta

Slovenska reprezentanca do 20 let, vodil jo je Aleš Burnik, pomočnika sta bila Andrej Hočevar in Lovro Bajc, bo tako prihodnje leto decembra zaigrala v višjem rangu tekmovanja. Po sobotnih tekmah na SP U20 divizije I, skupine A, in napredovanju Nemcev med elito ter nazadovanju Francozov skupino niže je jasno, da bodo slovenski tekmeci prihodnje leto Belorusi, Norvežani, Latvijci in Avstrijci. Zadnjega nasprotnika pa bodo Slovenci dobili v prvih dneh prihodnjega leta, ko bo znano, kdo je izpadel iz elite.

Strokovni štab zlate ekipe: Andrej Hočevar, Aleš Burnik in Lovro Bajc:

"Če bodo prava ekipa, jim lahko uspe"

Zajeten del zlate generacije prihodnje leto ne bo več pomagal slovenski izbrani vrsti, saj bodo fantje prestari za tekmovanje. Priložnost bo tako dobilo kar nekaj novih obrazov. "Zagotovo bo fantom težko, saj je več kot pol ekipe letnika 1999, v višji diviziji gre za še boljše nasprotnike. A če bodo tako dobra ekipa, kot smo mi, jim lahko uspe. Pomembno bo ekipno delo, z ekipo se lahko marsikaj naredi," je po zlati kolajni o prihodnosti razmišljal kapetan Jaka Sodja, eden tistih, za katere je popotovanje z U20 na prvenstvih končano. 

Upa, da bodo cenili priložnost

Med tistimi, ki jih ne bo zraven, je še kar nekaj Jeseničanov, pa oba oklepnika, ki izkušnje nabirata čez lužo, najboljši napadalec SP Jan Drozg in Mark Stražišar.

"Pogrešali bomo precej fantov, nekaj nosilcev bo ostalo, bodo pa priložnost dobili novi. Upam, da jo bodo cenili," pravi selektor Aleš Burnik. | Foto: Vid Ponikvar "Pogrešali bomo precej fantov, nekaj nosilcev bo ostalo, bodo pa priložnost dobili novi. Upam, da jo bodo cenili," pravi selektor Aleš Burnik. Foto: Vid Ponikvar

"Fantje so imeli pravo energijo, uspelo nam je doseči zadani cilj, zdaj gremo rang više, kjer se bo igral boljši hokej. Pogrešali bomo precej fantov, imeli smo močno generacijo letnika 1999, medtem ko v Sloveniji hokejistov letnika 2000 ni veliko, tako da bo to zagotovo precej težja zgodba," je dejal Burnik, ki je na svetovnem prvenstvu prvič kot selektor vodil ekipo.

Ob tem je pred zahtevnejšim izzivom mladih upov, ki se bodo čez leto dni borili za obstanek v drugem razredu, razmišljal takole "Ne moremo računati na vrh. Treba se bo spet maksimalno pripraviti. Nekaj nosilcev bo ostalo, prišli bodo mladi, ki upam, da bodo cenili to priložnost in se bodo že danes začeli pripravljati za prvenstvo."

Preberite še:
slovenska hokejska reprezentanca Jan Drozg
Sportal NHL na seznamu Slovenčevih sanj, realnost za zdaj še drugje
Ne spreglejte