Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2015,
12.34

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

CSKA Moskva Slovan Bratislava liga KHL Miloš Riha Dmitrij Kvartalnov Jan Muršak Žiga Jeglič Rok Tičar

Petek, 20. 11. 2015, 12.34

3 leta, 7 mesecev

Trener CSKA: Ne čakajte Radulova, vratar Slovana: Najboljša predstava kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po drugi zmagi v enem tednu Slovana Bratislave nad ruskim velikanom CSKA je v slovaškem taboru še kako veselo, v ruskem pa iščejo odgovore na tri zaporedne poraze in neučinkovitost.

Če je že sobotni poraz CSKA v Bratislavi vnesel nekaj nemira v slačilnico ruskih prvakov, je četrtkov spodrsljaj proti istemu moštvu, in to na domačem ledu, še zaostril razmere. Jan Muršak in soigralci niso našli poti do mreže Slovana, katerega člana sta Žiga Jeglič in Rok Tičar, gostje pa so njihovo zatresli dvakrat. Po tretjem zaporednem porazu in še drugem brez danega zadetka se Rusi, ki so s prvega mesta zahodne konference padli na tretje, sprašujejo, kje so pozabili učinkovitost (iz 84 strelov na zadnjih dveh tekmah niso zadeli niti enkrat).

"Ne vemo, zakaj, a preprosto ne moremo zadeti, ne znamo pospraviti ploščka v gol. To, da smo na dveh tekmah ostali brez zadetka, je izjemno slab podatek. Napadalci bi morali zadevati. Slovanov vratar Garnett je branil odlično, nam pa ni šlo. Mislim, da bi se moral prav vsak naš igralec zamisliti, pogledati vase in nekaj spremeniti, da se bomo lahko vrnili k zmagam. Vsak igralec na ledu mora doprinesti svoj del k zmagi," je bil po tretjem zaporednem porazu, kar je najdaljši negativni niz CSKA te sezone, v pogovoru z ruskimi mediji kritičen napadalec Sergej Andronov.

Trener Dmitrij Kvartalnov je po drugi tekmi svojih varovancev brez zadetka opozoril, da se ne smejo zanašati le na enega ali dva napadalca: "Nekoliko smo izgubili občutek za gol. Igralci ne bi smeli čakati le na Radulova, da bo zadel, saj ni naš edini napadalec. Imamo jih še 11. Pridejo trenutki, ko vodilnim v ekipi ne gre, in takrat pričakujem, da bodo naloge in odgovornost prevzeli tudi drugi. Od napadalcev pričakujem boljšo igro, sploh proti ekipam, ki se znajo danes dobro braniti."

Taktično, disciplinirano, z razpoloženim vratarjem

"Odlično smo opravili svoje delo. Igrali smo taktično dobro in zelo disciplinirano. V prvi tretjini smo se morda preveč bali veličine nasprotnika, v drugi smo zadeli in vodstvo obdržali do konca. Imeli smo tudi odličnega vratarja," je bil po drugi zmagi nad CSKA v enem tednu navdušen trener slovaškega moštva Miloš Riha, ki na zvenečo okrepitev Lubomirja Višnovskega menda ni mogel računati zaradi manjših zdravstvenih težav in težav s pridobivanjem vizuma.

Tudi eden od glavnih junakov Slovana, ki se je s tretjo zaporedno zmago povzpel na deveto mesto zahoda, vratar Michael Garnett (zbral je kar 45 obramb), po velikem podvigu ni skrival zadovoljstva: "Mislim, da je bila to ena od mojih najboljših predstav v karieri, še posebej zato, ker smo CSKA premagali v Moskvi. Neverjetno, počutim se bolje kot kadarkoli. Nasprotnik je veliko streljal, a mi je nekako, še zdaj ne vem, kako, uspelo zaustaviti vse strele."

Ne spreglejte